Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

"Rodam Raunas novadā" klusās mūzikas programmā - Kaspars Dimiters un Mikus Straume

Easyget.lv, 12.06.2013. 09:23

22. jūnijā festivālu atklās "Klusās mūzikas koncerts" Drustu ciemā, piedāvājot dažādu žanru pieklusinātu mūziku
"Rodam Raunas novadā" klusās mūzikas programmā - Kaspars Dimiters un Mikus Straume

22. un 23. jūnijā bijušā Cēsu rajona Drustu un Raunas ciemos gaidāms kultūras un lauksaimniecības festivāls "Rodam Raunas novadā". Kā ierasts, pirmais būs "Klusās mūzikas koncerts", kas notiks sestdien, 22. jūnijā, Drustu ciema Ozolkalnā pie Krogus ezera, informē biedrība "Drustu acs".

Ieskatu latviešu tautas mūzikas bagātībās un mūsdienu folkloras kopu tradīcijā sniegs "Laiva". Šī folkloras kopa dibināta 1991. gadā un tās dažāda gadu gājuma dalībnieku skaits svārstās ap 20. Priekšnesumos tā dzied un spēlē paštaisītas kokles, stabules, arī ģīgas, vargānus un svilpauniekus. Tautas tradīcijas "Laiva" apgūst arī amatniecības jomā, šujot audeņus, izšujot kreklus, veidojot māla traukus un koka darinājumus.

Par sociāli aktīvu mūsdienu tautas mūziku var dēvēt Kaspara Dimitera dziesmas – arī tās autora izpildījumā būs iespēja dzirdēt "Klusās mūzikas koncertā". Latviešu sabiedrībai neierasti atklātie dziesmu teksti no mākslinieka gan atgrūduši, gan viņam piesaistījuši dažādu paaudžu klausītājus. Mūža garumā K. Dimiters no apkārtējiem nav slēpis, kā pārmaiņus meklējis, maldījies, atradis un atkal svārstījies dzīves un radošā darba līkločos. Tieši šie nesaudzīgie meklējumi, šķiet, ļāvuši sarakstīt tādus šedevrus kā Glāze ūdens un Ēdīsim plūmes.

Savukārt rāmāku noskaņu un dabas vērojumus piedāvās Mikus Straume. Pieklusinātās dziesmas ģitārai un balsij M. Straumes koncertos papildina arī flautu, bandžo un citus instrumentus spēlējošais Jāzeps Podnieks.

Kā vēstīts iepriekš, koncerta ceturtais mākslinieks būs Uģis Prauliņš.

"Klusās mūzikas koncerta" sākums 22. jūnijā paredzēts pulksten 21.30. Festivāla rīkotāji solījuši sagādāt zemeņu ievārījumu, pienu un maizi, savukārt klausītājiem līdzi lūdz paņemt segu sēdēšanai uz zemes. Pie koncerta norises vietas būs iekārtotas arī telts vietas, par kuru izmantošanu nebūs jāmaksā. Ieeja koncertā par simboliskiem ziedojumiem atbilstoši klausītāja vēlmēm.

 

 

Foto: Kaspars Dimiters. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV