Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Foto: Holija Herndone Smiļģa muzejā

Easyget.lv, 12.06.2013. 10:09 | komentāri (1)

11. jūnijā Eduarda Smiļģa Tēatra muzejā ar koncertu viesojās amerikāņu post-tehno mūziķe Holija Herndone.
Foto: Holija Herndone Smiļģa muzejā

Galerijas:

Holija Herndone kritiķu un laikmetīgās deju mūzikas cienītāju vidū izpelnījusies uzmanību ar savu 2012. gada beigās izdoto debijas albumu "Movement".

Holija Herndone savā daiļradē atspoguļo dažādu un, iespējams, savstarpēji kontrastējošu ietekmju klāstu – akadēmisko vidi, kurā viņa ir skolota un vēl joprojām turpina attīstīties, kā arī savu uzticīgo mīlestību pret klubu mūzikas kultūru tās vismūsdienīgākajās formās.Par sevi ietekmējušajām komponistēm nosaucot Gaļinu Ustvoļsku un Mariannu Amačeri (Maryanne Amacher), savukārt elektroniskās mūzikas sfērā atsaucoties uz tādiem māksliniekiem kā Pan Sonic vai producentu klāstu no Berlīnes un Birmingemas 90. gadu tehno kopienas, Herndone rada telpisku un fiziski sajūtamu elektronisko mūziku, kas drosmīgi un intensīvi maina režīmus un žanru iezīmes viena skaņdarba vai koncerta ietvaros, robežojoties no ritmiskas un gandrīz industriālas klubu mūzikas līdz estētiski savdabīgām laikmetīgās mūzikas kompozīcijām.

Koncertvakaru atklāja UD - žurnālista un dīdžeja Riharda Bražinska eksistenciālā trokšņa solo projekts, ko iedvesmojusi Žana Pola Sartra filozofija, kam sekoja pašmāju ambientās mūzikas projekta Astrowind koncerts ar vizuāliem elementiem.

Foto: Holija Herndone koncertē Eduarda Smiļģa Tēatra muzejā. Foto (c) Gunita Kļava

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV