Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"Raxtu Raxti" laiž klajā dziesmu "Dedziet gaišu jāņuguni"

Easyget.lv, 18.06.2013. 09:40

Grupas "Autobuss debesīs" un vairāku pazīstamu folkmūziķu kopīgi izveidotais mūzikas projekts "Raxtu Raxti", gatavojoties Līgo vakaram un Jāņu dienai, laiž klajā jaunu versiju par latviešu tautasdziesmu "Dedziet gaišu jāņuguni".

Nule ierakstītā un klajā laistā kompozīcija ir veltījums visiem klausītājiem gaidāmajos svētkos un mūziķi cer, ka tā šīgada Līgo vakaru un Jāņudienu daudziem padarīs svinīgāku un skaistāku.

Pirmais dziesmas publiskais atskaņojums notiks Līgo vakarā 11. novembra krastmalā.

"Dedziet gaišu jāņuguni" ir tematisks izņēmums projekta "Raxtu Raxti" repertuārā, jo tā pamatā ir komponista Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātās aranžijās, plaši izmantojot tautas mūzikas instrumentus: kokles, dūdas un citus.

Projektā "Raxtu Raxti" apvienojušies grupas "Autobuss debesīs" mūziķi Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Armands Treilihs un Emīls Zilberts, kā arī tautas mūzikas pārstāvji Kristīne Karkla-Puriņa un Edgars Kārklis.

Viens no spilgtākajiem "Raxtu Raxtu" notikumiem solās būt šīgada Imantdienas Cēsu Pils parka estrādē 13. jūnijā, kur mūziķi uzstāsies koncerta pirmajā daļā, atskaņojot Imanta Kalniņa dziesmas ar Laimas Līvenas, Broņislavas Mārtuževas un Māra Čaklā vārdiem.

Biļetes uz koncertu "Imantdienas 2013" jau iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV