Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Elizabete Balčus un Aleksandrs Markvarts koncertēs Totaldobže Mākslas centrā

Easyget.lv, 20.06.2013. 09:50

26. jūnijā Totaldobže Mākslas centrā improvizācijas un autormūzikas vakarā piedalīsies avangarda mūziķis Aleksandrs Markvarts no Krievijas un pašmāju dziedātāja un dziesmu autore Elizabete Balčus
Elizabete Balčus un Aleksandrs Markvarts koncertēs Totaldobže Mākslas centrā

Koncerts solās būt īpašs, jo tā ietvaros atsevišķi izskanēs abu mākslinieku savstarpēji atšķirīgie autormūzikas priekšnesumi, ko vienlaikus papildinās otra improvizātoriskais pienesums tajā, informē ULVE Agency pārstāvis Sandis Baumanis..

Aleskandrs Markvarts ir avangarda mūziķis, dažādu teātra projektu dalībnieks, koncertu un festivālu organizators no Sibīrijas apgabala. Viņš ir multiinstrumentālists, kurš savā mūzikā izmanto ģitāru, padomju laika sintezatoru, bungmašīnu un netradicionālus instrumentus. Markvarta muzikālās darbības lokā ietilpst dažādi žanri: no radikālas brīvas improvizācijas, trokšņu mūzikas un pankroka līdz minimālisma tehno un postfolkam. Viņš ir grupu СНМ, Siberian Improvisation Company, Inorganic Blossoming dalībnieks.

Elizabete Balčus ir mūziķe, dziedātāja un dziesmu autore no Rīgas. Viņa rada ilustratīvu mūziku, kas piestāvētu animācijas filmai – proti, tai raksturīgas sapņainas melodijas, plašs vokāls un orķestrāli instrumenti. 2011. gadā izdots Balčus debijas mazalbums Wooden Horse, kas mūzikas kritiķu un apskatnieku vidū izpelnījās augstu atzinību un Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā uzvarēja nominācijā Labākā debija.

Totaldobže Mākslas centrs atrodas Ūnijas ielā 8, korpuss 2, Rīgā.

Pasākuma sākums plkst. 20:00, ieejas maksa 2 Ls / 5 ”dobžiki”.

Foto: Elizabete Balčus. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV