Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Alternatīvie dziesmu svētki - The Killers Mežaparka estrādē

Reinis Graudiņš, 27.06.2013. 07:28 | komentāri (2)

26. jūnija vakarā Mežaparka Lielajā estrādē uzstājās viena no pagājušās desmitgades aktuālākajām rokgrupām. Neskatoties uz organizatoriskajām problēmām un iesildītaju trūkumu, The Killers sniedza neaizmirstamu uzstāšanos.
Alternatīvie dziesmu svētki - The Killers Mežaparka estrādē

Galerijas:

Gribot, negribot, jāsāk ir ar organizatoriskajiem mīnusiem, un šoreiz tādu ir daudz. Lielālakais no tiem - koncerta sākuma laiks. Uz biļetes minētais ieejas sākums – plkst. 17.00, iesildītājiem James jāsāk 18.00, bet The Killers – 20.00. Iepriekš neizziņojot izmaiņas grafikā, apmeklētajus Mežaparka estrādes teritorijā sāka laist iekšā tikai plkst. 19.20. Paši apzinīgākie fani pie ieejām nīka apmēram divas stundas. Drīz vien sekoja nākamā vilšanās.

Iesildītāji James uz skatuves uzkāpa tikai, lai pārbaudītu skaņu, bet pilno uzstāšanos tā arī neveica. Protams, tam var būt dažādi iemesli, un visas detaļas, visticamāk, neuzzināsim, bet skumjākais ir tas, ka no pašu pasākuma organizētaju puses nebija pilnīgi nekādas reakcijas. Par iesildītāju atcelšanu publika uzzināja tikai sociālajā tīklā twitter, nevis koncerta rīkotāju - aģentūras E.M. Concert. oficiālā paziņojumā. 

Par laimi, tumšie lietusmākoņi Mežaparka estrādei pagāja garām. Nolija tikai neliels, atsvaidzinošs lietutiņš, kas deva patīkamu svaiguma sajūtu. Pērkona negaiss situāciju būtu sarežģījis daudz vairāk.

Pieņemu, ka neviens vien koncerta apmeklētājs bija zaudējis cerību pašus galvenos viesus uz skatuves vispār ieraudzīt, bet īsi pēc desmitiem tomēr ieskanējās pirmie „Mr. Brightside” akordi, un uz skatuves kāpa The Killers. Gaidīšana bija tā vērta, un pēc pirmā Brendona Flauersa (Brandon Flowers) kliedziena „Rīgāāā” atdzīvojās arī publika.

Skatuves noformējumu veidoja vien pāris rindas ar griestu prožektoriem, led spuldžu podesti, lāzeri un zibens zīme, kas nosedza taustiņinstrumentus un simbolizēja pēdējo albumu „Battle Born”, kam par godu notiek šī tūre. Scenogrāfiskais minimālisms ļāva galveno lomu spēlēt tieši mūzikai.

The Killers dzīvajā repertuāra gluži vienkārši nav tādu dziesmu, kurai nevarētu dziedāt, lēkāt, plaudēt vai dejot līdzi, visbiežāk – visu reizē. Viss sešpadsmit dziesmu garais sets sastāvēja no labi zināmām, lipīgām stadionroka himnām no visiem četriem albumiem, kam nekratīt līdzi galvu vai ritmiski sist kāju pret zemi nav iespējams. Pietam, The Killers nepieturas ierakstā dzirdamajos rāmjos, stiepjot dziesmas garākas un pievienojot tām daļas, kas domātas tikai publikas iekurināšanai.

„Dustland Fairytale” nobeigumam tika pievienots klasiskās Alphaville dziesmas „Forever Young” rindiņas, kurām sanākušie klausītaji iedziedājas līdzi visskaļāk, sagatavojot Mežaparka estrādi gaidāmajiem dziesmu svētkiem. „All These Things I’ve Done” noslēdzās ar publikas skandētu „I’ve got soul, but I’m not a soldier” un konfetti lietu pār publikas priekšējām rindām, bet „Miss Atomic Bomb” laikā pirmo reizi eksplodēja arī grupas līdzpaņemtā pirotehnika. Katrā dziesmā bija kāds sīkums, kas ļāva piedalīties publikai, taču mazliet pietrūka pret publiku pagriezti mikrofoni, lai pūli varētu dzirdēt vēl labāk.

Koncertu The Killers noslēdza ar vienu no lielākajiem grupas hitiem „When You Were Young”, dzirksteļu lietu skatuves aizmugurē un salūts bungu rībienu pavadībā pasākumam pielika treknu punktu.

Angliski ir teiciens – „All Killer, No Filler”, ko gan biežāk attiecina uz albumiem, bet, ja grupa, kas ir pelnījusi šādu uzslavu par savu dzīvo uzstāšanos, tad tā noteikti ir The Killers. Nebrīnītos, ja arī grupas nosaukums tapis ar šo teikumu prātā.

Koncertā Mežaparka estrādē izpildīto dziesmu saraksts:

  1. Mr. Brightside
  2. Spaceman
  3. The Way It Was
  4. Smile Like You Mean It
  5. Shadowplay
  6. Miss Atomic Bomb
  7. Human
  8. Somebody Told Me
  9. For Reasons Unknown
  10. From Here On Out
  11. Dustland Fairytale + Forever Young
  12. Read My Mind
  13. Runaways
  14. All These Things I’ve Done
  15. Jenny Was A Friend Of Mine
  16. When You Were Young

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV