Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Festivāls Schilling Igaunijā šogad notiks septīto reizi

Easyget.lv, 27.06.2013. 10:33 | komentāri (1)

6. jūlijā Pērnavas apriņķa Kilingi-Nemmes (Kilingi-Nõmme) pilsētiņā norisināsies vienas dienas neatkarīgās jeb indie mūzikas festivāls “Schilling”.
Festivāls Schilling Igaunijā šogad notiks septīto reizi

Sestdien jau no plkst. 14:00 uz festivāla skatuves kāps pieredzējušas grupas no Igaunijas un citām zemēm. Lai arī šogad festivāls iztiek bez Latvijas mūziķu līdzdalības (iepriekš festivālā muzicējušas grupas “Dun Dun” un “Starmetis”), skatītāju vērtējumam “Schilling” piedāvās vismaz 12 grupas, to vidū gan pasaulē pazīstami, gan vietējās publikas iemīļoti mūziķi, kas pārstāv dažādus stilus, sākot no indie-rock un punk un beidzot ar dub un dark synthpop, informē festivāla pārstāvis Tauno Maarpuu.

No starptautisko atzinību guvušajām grupām festivālā „Schilling” šogad piedalīsies “Light Asylum” (Mexican Summer) – Ņujorkas duets, kas spēlē dark elektronic pop mūziku un efektīvi apvieno cold wave, industrial un dance pop stilu elementus, “The Mary Onettes” (Labrador) – pēdējos gados viena no populārākajām Zviedrijas indie pop grupām, kuras radītā mūzika ir skanējusi arī televīzijas seriālā „Grey’s Anatomy“, un “Camera” (Bureau B) – Vācijas kraut-rock tradīcijas pārstāvji. Somiju festivālā pārstāvēs šīs valsts labākie lo-fi pop izpildītāji – trio “Melting Hearts” no Helsinkiem.

Festivāla krāšņo skanējumu bagātinās arī “Just Another Snake Cult” – Islandes indie pop grupa, kam raksturīgs īpatnējs muzicēšanas stils, “Mokh” – viena cilvēka šovs, psychedelic electronic pop pārstāvis no Baltkrievijas, “Pia Fraus” – Igaunijas shoegaze leģenda, “Metro Luminal” – labi pazīstama un publikas iemīļota alt rock grupa no Igaunijas, “Badass Yuki” – indie rock grupa, izcilākie underground pārstāvji Igaunijā, kā arī dub orķestris “Uus Energia”, punk grupa “Kurjam” un indie & garage rock kvartets “Junk Riot”.

“MTÜ Huumus” un “kohviradio.com” organizētais festivals „Schilling” ir viens no savdabīgākajiem Igaunijā. Gadu gaitā uz „Schilling” skatuves kāpuši daudzi vairāk vai mazāk pazīstami alternatīvās, indie, folk, pop un elektroniskās mūzikas izpildītāji, t. sk. “If We” no Krievijas, kā arī pasaulē plaši pazīstamie “Prince Rama”, Kimja Dousone (Kimya Dawson) un Sems Emidons (Sam Amidon) no ASV, Šons Nikolass Sevidžs (Sean Nicholas Savage) no Kanādas, Derens Henlons (Darren Hanlon) no Austrālijas u. c. Pasākums gadu gaitā ir audzis – galvenokārt tieši satura daudzveidības un kvalitātes ziņā.

Papildus koncertiemm festivāla programmā paredzēta arī mākslas projektu īstenošana un dabas pārgājieni, tiks organizēta arī pavāru skola un oriģinālas izklaides bērniem. Kas reiz ir pabijis festivālā „Schilling”, tas šeit atgriežas vēl un jau kopā ar draugiem.

Biļetes uz festivālu
„Schilling” pieejamas “Biļešu Serviss” biļešu tirdzniecības tīklā un „Statoil” degvielas uzpildes stacijās (Igaunijā). Biļešu cena iepriekšpārdošanā līdz 5. jūlijam ir 25 eiro, bet pasākuma dienā – 30 eiro. Bērniem līdz 16 gadu vecumā (ieskaitot), kā arī pensionāriem un invalīdiem ieeja festivālā par brīvu (uzrādot atbilstošo dokumentu).

Nokļūšana: no Latvijas uz „Schilling” festivālu var nokļūt, braucot ar autobusu no Rīgas līdz Pērnavai, tālāk ar pārsēšanos – uz Kilingi-Nemmes (Kilingi-Nõmme) pilsētiņu. Autobusu atiešanas laikus iespējams uzzināt: http://www.tpilet.ee/en/timetable/18859/kilingi_nomme?Scope=All&Date=05-31- 2013&Transfer=LessThan30

Foto atmiņas no pagājušā gada „Schilling” festivāla (aut. Aron Urb): http://www.orants.ee/foto/schilling2012/

Vairāk informācijas: www.schilling.ee un www.facebook.com/schillingfestival

Foto: Pia Fraus. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV