Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LaPPA nosoda The Killers un James koncerta organizēšanas līmeni

Easyget.lv, 28.06.2013. 11:59 | komentāri (1)

LaPPA uzskata, ka ikvienam koncerta apmeklētājam ir tiesības vērsties pie pasākuma rīkotājiem, pieprasot naudu par biļetēm    
LaPPA nosoda The Killers un James koncerta organizēšanas līmeni

Latvijas Pasākumu producentu asociācija (LaPPA) nosoda veidu, kā tika sarīkots grupu The Killers un James koncerts Mežaparka estrādē 26. jūnijā. Koncerta norise un organizatoru rīcība ir ārkārtējs gadījums Latvijas pasākumu dzīvē un šis pasākums ir nodarījis kaitējumu Latvijas izklaides industrijai kopumā, uzskata LaPPA.

LaPPA norāda, ka, lai gan nepastāv vienoti standarti pasākumu rīkošanai, koncerta organizators aģentūra E.M. Concert. veica virkni nepiedodamu darbību - koncerta ieejas durvis tika atvērtas ar vairāku stundu novēlošanos, par koncerta aizkavēšanos un izmaiņām programmā netika sniegti nekādi paziņojumi, koncertam tika piesaistīta apsardze, kas nespēja nodrošināt pasākuma apjomam atbilstošu ieejas skreju caurlaidību, netika nodrošināti nepieciešamie servisi, pasākuma teritorijā izvietotie norobežojumi un konstrukcijas bija bīstamas apmeklētājiem. Kā jau zināms, netika nodrošināta puse no koncerta reklāmās izziņotās programmas - uz skatuves nekāpa grupa James.

"Pasākumu tirgum Latvijā šis ir nepatīkams notikums. Kļūmes var gadīties, taču šāda rīcība ir nepiedodama. Mēs esam atsviesti 15 gadus vecā pagātnē, un to redzēja gan apmeklētāji, gan mūziķi un viņu pārstāvji. Skatītāja pienākums nav interesēties par organizatora firmas nosaukumu, savukārt pasākuma rīkotāja pienākums ir pret saviem klientiem izturēties ar cieņu," saka LaPPA pārstāve Brigita Rozenbrika (Koncertaģentūra FBI).

"Šis gadījums pierāda, ka mums kā organizācijai ir rūpīgi jādomā par pretdarbību tādiem uzņēmumiem, kas iesaistās apzinātā vai uz neprofesionalitāti balstītā tirgus graušanā. Mēs viennozīmīgi izvērtēsim to uzņēmumu līdzatbildību, kas nodrošināja servisus koncertam. Mēs nevaram aizliegt vai ietekmēt pasākumus, taču varam mūsu skatītājiem skaidri norādīt, kas ir labs, un kas ir tāds, par ko neko nezinām un nespējam prognozēt, ko sagaidīt", piebilst Guntis Ērglis, LaPPA valdes priekšsēdētājs (Ideju Institūts).

"Lieliski, ka Latvijā notiek ievērojamu mākslinieku koncerti, bet tie ir jārīko atbilstošā kvalitātē. Šis ir nebijis gadījums mūsu koncertdzīvē vissliktākajā nozīmē. Ļoti ceru, ka turpmāk cilvēki šādu koncertu rīkotāju kultūru neattiecinās uz visiem koncertu organizētājiem. Jaatzīst, ka pie mums vēl arvien ir iespēja apšaubāmas reputācijas rīkotājiem organizēt pasākumus, par kuriem tie nespēj uzņemties pilnvērtīgu atbildību," uzskata Ģirts Majors, viens no koncertu aģentūras "Positivus Music" vadītājiem. 

LaPPA uzskata, ka ikvienam, kas pamanījis koncerta norisē nozīmīgas atkāpes no reklāmā izziņotā - programmas nesakritību ar reklamēto, laiku neievērošanu utml, ir tiesības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā vērsties pie pasākuma rīkotājiem, pieprasot naudu par biļetēm vai arī ar atbilstošiem iesniegumiem Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Foto: The Killers Mežaparkā. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV