Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt Shine Cafe. + Riga Metro ceļavārdi

Easyget.lv, 01.07.2013. 13:53 | komentāri (2)

Shine Cafe 2013 – piecas skatuves, 34 stundas, 50 pasaules un pašmāju dīdžeji, muzikālās apvienības un grupas
Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt Shine Cafe. + Riga Metro ceļavārdi

Ieteikumu kopums „Easyget.lv iesaka” šonedēļ un turpmāk līdz pat vasaras izskaņai piedāvās iepazīt katra mūzikas festivāla kvalitātes, redakcijas izmeklētas festivāla unikālās īpašības, ko papildinās mūzikas ekspertu un festivālu dalībnieku komentāri un ceļavārdi.

1. Lielākais elektroniskās mūzikas festivāls Latvijā

5. un 6. jūlijā Liepājas pludmalē notiks Latvijas lielākais elektroniskās mūzikas festivāls Shine Cafe 2013, kurā elektroniskās mūzikas cienītāji varēs izbaudīt vairāku mūzikas stilu apvienojumu – tech house, techno, progressive house, break beat, drum’n’bass, dubstep, funk, jazz un citus priekšnesumus. Festivālā ar dīdžejpriekšnesumiem uzstāsies Yanik (LT), Endie & Kameu (LT), Samuel Tange (LT), SHN (LT), Split Pulse (LT), Rise & Alex G (LV/IT), Taran + Lomov, Saint, Ksenia Kamikaza, Nikulin, Uppfade, Andre Crash & Laso, Johny Adroit, Guretsky, Juri Konradi, Slo:mo, Rudd, Dub:ra, Crystral Sound System, Matīss Vērdiņš, Evans, All viss, Z:le u.c.

2. Live Art skatuve dzīvās mūzikas cienītājiem

Festivāla Shine Cafe 2013 jaunums - Live Art skatuve, kur festivāla viesi varēs baudīt dažādu stilu mūziķu dzīvās uzstāšanās, starp dalībniekiem - instrumentāls džeza projekts S&T Syndicate, reggae/hip hop projekts Apofeoz Sound System, par pašmāju Jamiroquai dēvētie Art De Funk, techno duets Esoniq & Negorod, viesis no Gruzijas – Didactic Scalica, igauņu Digital Digital, elektroniskās mūzikas apvienība Riga Metro.

3. Festivāla galvenie mākslinieki - Patriks Bodmers un grupa Zodiaks

Festivāla Shine Cafe 2013 īpašais viesis - Berlīnes tehno leibla Get Physical pārstāvis Patriks Bodmers, labāk pazīstams kā viens no dueta M.A.N.D.Y. dalībniekiem. Viņš uz festivāla galvenās skatuves kāps 5. jūlijā.

Festivāla viens no lielākajiem un gaidītākajiem mirkļiem solās būt leģendārās grupas Zodiaks uzstāšanās uz festivāla galvenās skatuves 6. jūlijā. Elektroniskās mūzikas pieonieri Padomju Savienībā savus mūzikas eksperimentus ar kosmiskām skaņām sāka jau 1970. gados, uzstājoties ar tam laikam neierastu elektroniski-sintētisko mūziku. Iedvesmojušies no tādām pasaules slavenām grupām kā Space un Kraftwerk.

4. Neaizmirstama ballīte pludmales smiltīs

Shine Cafe šogad notiks ceturto gadu un ir kļuvis par Liepājas kultūras neatņemamu sastāvdaļu. Festivāls apvieno sevī plašu elektroniskās mūzikas stilu daudzveidību, piedāvājot apmeklētājiem izbaudīt neaizmirstamus mirkļus Baltijas jūras krastā, uzsver festivāla rīkotāji.

5. Biļetes cenā iekļauta maksa par vietu telšu pilsētiņā

Festivāla biļetes, kuru cenā iekļauta kā ieeja festivālā, tā arī vieta telšu pilsētiņā, kas atrodas blakus festivāla teritorijai, iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs, kā arī internetā - www.shinecafe.lv un visās Double Coffee kafejnīcās Rīgā. Cena: 8.00 - 12.00 LVL.

Riga Metro: Shine Cafe saglabā žanra "tīrību"

"Shine Cafe festivāla programmā ir pārstāvēti dažādi deju mūzikas žanri un izpildījumi, un tie ļoti reti kad ir tuvi meinstrīmam – tieši ar to šis pasākums ir foršs," uzsver Riga Metro mūzķi. "Ja negribas nokļūt stulbā diskotēkā, bet kārtīgi izdejoties – tad jābrauc uz Liepāju. Shine Cafe ir viens no retajiem Latvijas festivāliem, kas saglabā žanra "tīrību" un necenšas vienlaikus piesaistīt visas iespējamās auditorijas - pankus, roka cienītājus, popmūzikas mīļotājus. Tas nozīmē – jums nenāksies dzirdēt neko, ko jūs nevēlaties! Un, protams, gaumīgai deju mūzikai jūras krastā ir īpašs šarms. Zemās frekvences vibrē caur ķermeni, saule riet, cilvēki smaida, dejo, peldas, chillo jūras smiltīs, ķermenī plosās laimes hormoni un velk dejot. Skaisti."

Festivāla Shine Cafe mājaslapa: www.shinecafe.lv

Foto: Festivāls Shine Cafe. Foto no festivāla arhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV