Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt festivālu Rīgas Ritmi

Easyget.lv, 02.07.2013. 16:51

Starptautiskais mūzikas festivāls Rīgas Ritmi šogad norit 13. reizi
Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt festivālu Rīgas Ritmi

Ieteikumu kopums „Easyget.lv iesaka” šonedēļ un turpmāk līdz pat vasaras izskaņai piedāvās iepazīt katra mūzikas festivāla kvalitātes, redakcijas izmeklētas festivāla unikālās īpašības, ko papildinās mūzikas ekspertu un festivālu dalībnieku komentāri un ceļavārdi.

1. Džeza svētki ik ceturksni

Džezs Latvijā, par spīti Padomju varai, kurai nesimpatizēja tā kapitālistiskais, brīvdomājošais skanējums, ir spējis transformēties un maskēties, atgriežoties spožumā vispirms sešdesmitajos, tad astoņdesmitajos un tagad. „To pierāda festivālā “Rīgas Ritmi” veiktās aktivitātes, pērn festivāla apmeklētājiem kā pirmajiem atrādot atjaunoto Latvijas Radio Bigbendu (sešdesmito beigās viens no labākajiem PSRS, atjaunots pēc vairāk nekā 15 gadu klusēšanas), piedāvājot Latvijā visos laikos teju lielāko pasaules un džeza mūzikas mūziķu priekšnesumu, šogad atjaunojot starptautisko konkursu Riga Jazz Stage un, pats galvenais, jau vairākus gadus kļūstot nevis par vienreizēju notikumu, bet teju ceturksnī notiekošu mūzikas svētku namatēvu, kad sesijās vairākas reizes gadā uzstājas arī vismaz pusducis arvien jaunu latviešu mākslinieku. Rīgas Ritmi – tas vairs nav džezs salonam, tas ir pierādījums pasaules mūzikas brīvībai arī šeit, Latvijā, kur brīvība vienmēr ir bijusi vērtē,” Rīgas Ritmu unikalitāti uzsver žurnālists un festivāla pastāvīgs apmeklētājs Mārtiņš Eņģelis.

2. Starptautiskas meistarklases

No 3. līdz 6.jūlijam Latvijas Radio notiks piecas meistarklases Ori Dakari, Roberta Glaspera, John Medeski, Andreas Varady un Butterscotch vadībā. Tā ir unikāla iespēja ielūkoties mūzikas tapšanas procesā, uzdot jautājumus un pilnveidot savas prasmes muzikālajā attīstībā. Meistarklašu apmeklētājiem koncerti Rīgas Kogresu namā no 4. līdz 6. jūlijam pieejami bez maksas.

3. Misisipi džeza kruīzs

Šīs vasaras koncertu ietvaros atjaunots Misisipi džeza kruīzs. Festivāls Rīgas Ritmi 2013 piedāvā neaizmirstamus nakts izbraucienus ar kuģīti „Misisipi”, ļaujot apmeklētājiem baudīt naksnīgās pilsētas skatus augstvērtīgas mūzikas pavadījumā. Džeza kruīzā kopā ar klausītājiem dosies Andreas Varady, kā arī pašmāju un ārzemju jaunie talanti. Koncerti notiks 4., 5. un 6. jūlijā.

4. Koncerti Rīgas sirdī

No 4. Līdz 6. jūlijam ik vakaru Rīgas Kongresu namā uzstāsies pašmāju un pasaulē atzīti džeza mūziķi.
Ceturtdien plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā uzstāsies Robert Glasper Experiment /US/ un SOMI /FR/US/.
Piektdien plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā koncertēs Medeski Martin & Wood /US/ un Butterscotch /US/.
Sestdien plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā uzstāsies Laima Jansone ft. Artis Orubs, Andris Grunte /LV/ un Diane Schuur /US/.

5. Bezmaksas koncerti

Trešdien, 3.jūlijā, plkst. 17:00 Origo Summer Stage notiks festivāla Rīgas Ritmi 2013 atklāšanas koncerts.
Ceturtdien, 4.jūlijā, plkst. 20:00 Brīvdabas atpūtas parkā „Egle” koncertēs Frank/Pashkevich Experience /LV/DK/ un Dominion Man /LV/;
Plkst. 20:00 uz skatuves Kalnciema kvartālā kāps K.Trio ft. Ori Dakari, Evilena Protektore /LV/DK/IL/ un Ocean Versus Daughter /US/CZ/.
Piektdien, 5.jūlijā, plkst. 20:00 Brīvdabas atpūtas parkā „Egle” uzstāsies Andreas Varady Trio /SK/IE/ un K.Trio ft. Laura Budreckytė, Daniel Cacija, Elīna Viļuma.
Sestdien, 6.jūlijā, plkst. 20:00 Brīvdabas atpūtas parkā „Egle” uzstāsies Dynamic Groove Society /LV/DK/ un Super Jam Session ft. Heikko Remmel, Laura Budreckytė, Deniss Paškevičs.

Vairāk informācijas meklējiet: www.rigasritmi.lv

Foto: Butterscotch. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV