Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izdota "Latvieša lielā dziesmu klade"

Easyget.lv, 03.07.2013. 09:00

"Latvieša lielajā dziesmu kladē" apkopotas 360 dziesmas no Dziesmu svētku sadziedāšanās nakts repertuāra
Izdota "Latvieša lielā dziesmu klade"

Latvijas Nacionālās kultūras centrs sadarbībā ar mūzikas izdevniecību "Musica Baltica" laidis tautās 360 dziesmu krājumu, kura saturā atrodami visi skaņdarbi, kas tiks atskaņoti Dziesmu svētku sadziedāšanās naktī uzreiz pēc svētku Noslēguma koncerta.

Krājuma sastādītājs ir komponists, diriģents, Dziesmu svētku sadziedāšanās nakts mākslinieciskais vadītājs Juris Vaivods, kurš izdevumā iekļāvis visdažādāko žanru - no tautasdziesmām līdz rokmūzikai - latviešu dziesmas, kas iemantojušas tautas atzinību un mīlestību.

"Atzīmēšu, ka šis krājums pilnīgi noteikti domāts lietošanai arī laikā starp Lielajiem Dziesmu svētkiem. Tas noderēs ikkatrā latviešu ģimenē, svinot svētkus, atzīmējot jubilejas, visbeidzot, vienkārši kopā muzicējot. Galu galā, Dziesmu svētku sadziedāšanās naktī mēs paspēsim izdziedāt vien apmēram 100 dziesmas, bet krājumā ir veselas 360," uzsver Juris Vaivods.

Andris Sējāns, diriģents, dziedātājs, mūzikas autors, aranžētājs, Latvijas vokālo ansambļu asociācijas valdes loceklis, izdevniecības "Musica Baltica" izpilddirektors par šo krājumu ir sajūsmā: "Jau paspēju to iemēģināt, svinot Jāņus! Jums to vajadzētu dzirdēt - Z. Liepiņa Kvazimodo dziedājums ap 5:30 Jāņu rītā vientuļu klavieru pavadījumā!… Bet pamanīju arī, ka kladē ir tādas dziesmas, kuras es pat tā īsti nemaz nezinu, kas šādu muzicēšanas procesu padara jo interesantāku. Tīri praktiskā lietošanā mūziķim krājums ir ļoti ērts - neviena skaņdarba laikā nav jāpāršķir lappuses turp vai atpakaļ. Un vēl, beidzot man top skaidras pavadījuma harmonijas daudzām no dziesmām, kuras citkārt, spēlējot pēc dzirdes, tā uzreiz ir grūti atrast."

"Latvieša lielā dziesmu klade" atrodama Latvijas lielāko grāmatnīcu - "Jāņa Rozes grāmatnīca", "Valters un Rapa", "Zvaigzne" - grāmatu plauktos.

Dziesmu un deju svētku dalībnieki aicināti meklēt "Musica Baltica" tirdzniecības vietas, kas svētku nedēļas laikā būs ne tikai veikaliņš Rīgā Kr. Barona 39, bet arī Vērmanes dārzā (no 2. līdz 7. jūlijam) kā arī Mežaparka estrādes teritorijā no 5. līdz 7. jūlijam, jo tur, uzrādot svētku dalībnieka ID karti, krājumu varēs iegādāties par īpašu cenu - Ls 6.00 (parastā cena "Musica Baltica" tirdzniecības vietās Ls 8.00).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV