Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Rundāles pilī skanēs Kurzemes galma mūzika

Easyget.lv, 03.07.2013. 17:06

19. Starptautiskajā Senās mūzikas festivālā baroka orķestris Collegium musicum Rīga sava mākslinieciskā vadītāja, erudītā mūzikas arheologa Māra Kupča vadībā piedāvā jaunu vācu komponistu baroka programmu Rundāles pils Baltās zāles eleganti rotaļīgajā interjerā un skanīgajā akustikā 13. jūlijā plkst.18.00.
Rundāles pilī skanēs Kurzemes galma mūzika

Solistu ampluā – orķestra pirmā vijole Agnese Kanniņa-Liepiņa, lieliskā flautiste Kristīne Stumbure un jaunā klavesīniste Gertruda Jerjomenko.

Koncerta programmā tiks atskaņoti darbi, kas saistāmi ar Kurzemes galma kapelas darbību aptuveni no 1680. līdz 1790. gadam, klausītājiem dodot iespēju pārliecināties par tās vadītāju, komponistu un mūziķu virtuozitāti un radošo profesionālismu. Dzirdēsim Johana Fišera svītu no krājuma Tafelmusik. Komponists to sarakstījis, vēl Kurzemes hercoga Frīdriha Kazimira kapelmeistara godā esot.

Skanēs Johana Ādama Hillera duets no kantātes Ta Simta Dzeesma. Ar šo skaņdarbu viņš savu vārdu zelta burtiem ierakstījis latviešu mūzikas vēsturē kā pirmās latviešu valodā sacerētās kantātes mūzikas autors.
Vijoļspēles virtuoza, galma koncertmeistara un komponista Franča Ādama Feihtnera vijoļkoncerta Es dur atskaņojums pirmo reizi kopš 18. gadsimta notiks ar vēsturiskajiem instrumentiem.

Georga Filipa Tēlemaņa koncerts flautai un orķestrim ilgu laiku bija pazudis, vienīgā saglabājusies kopija bija nopietni bojāta. Pēc pamatīgas un rūpīgas skaņdarba rekonstrukcijas tas atkal skanēs pēc vairāku gadsimtu pārtraukuma.

Koncertā neizpaliks arī Emanuela Baha ugunīgās partitūras.

19. Starptautisko Senās mūzikas festivālu atbalsta Rīgas dome.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV