Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Sācies festivāls Rīgas Ritmi

Easyget.lv, 04.07.2013. 09:48

3. jūlijā pašā Rīgas sirdī uz vasaras skatuves „Origo Summer Stage” izskanēja festivāla Rīgas Ritmi atklāšanas koncerts.
Sācies festivāls Rīgas Ritmi

Festivāla pirmo dienu ievadīja meistarklase Latvijas Radio 1. studijā, ko vadīja izcilais izraēliešu ģitārists Ori Dakari. Uz meistarklasi pulcējās prāvs interesentu pulks, ar kuru savā pieredzē dāsni dalījās mākslinieks, demonstrējot virtuozās prasmes un daloties dzīves pieredzē. Ori Dakari meistarklases norisē iesaistīja arī apmeklētājus, dodot iespēju demonstrēt savas muzikālās prasmes improvizācijā, saspēlējoties ar pašu Ori un vokālisti Lauru Budreckīti no Lietuvas. Rīt meistarklases turpinās – plkst. 10:00 meistarklasi sniegs šī gada Grammy balvas ieguvējs un vairāku DownBeat kritiķu aptauju laureāts Roberts Glaspers.

Savukārt vakarā Rīgas iedzīvotājus un viesus priecēja pirmais festivāla „Rīgas Ritmi 2013” vasaras koncerts. Šogad festivālu ieskandināja jaunā un talantīgā džeza vokālistu paaudze – Elīna Viļuma (Latvija), Daniels Cacija (Horvātija), Evilena Protektore (Latvija), Laura Budreckyte (Lietuva) kopā ar lielisko Riga Jazz Quartet sastāvu, kurā apvienojušies šībrīža aktuālākie džeza izpildītāji no Latvijas – Viktors Ritovs, Artis Orubs, Toms Rudzinskis un Edvīns Ozols. Šim sastāvam pievienojās arī ģitārists Ori Dakari, izpildot liriskas pasāžas un improvizācijas.

Pirmā diena aizritējusi, pieskandinot pilsētas centru ar rietošas saules pielietu džeza skanējumu, savukārt šodien gaidāma jauna diena ar vēl plašāku un piesātinātāku programmu – koncertiem Rīgas Kongresu namā, brīvdabas atpūtas parkā „Egle” un naksnīgajā džeza kruīzā „Misisipi” .

Biļetes nopērkamas „Biļešu Serviss” kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv

Vairāk informācijas un pilnu programmu meklējiet: www.rigasritmi.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV