Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Autogen - „Mutagen” (4ibrecords)

Jānis Jansons, 04.07.2013. 10:11

Aizgājušā gada nogalē Āzijā mazas, neatkarīgas Singapūras izdevniecības „4ibrecords” paspārnē izdots patīkams latviešu elektronikas projekta „Autogen” debijas albums „Mutagen”.
Autogen - „Mutagen” (4ibrecords)

„Autogen” ir viena cilvēka projekts, kas šajā albumā apkopojis mūziku, kas radīta laika posmā no 2008 – 2012. gadam.

„Mutagen” pamatā ir instrumentāls, izņemot dažus samplētos vokālus, kas pirmo reizi klausoties, gandrīz paslīd garām, lai gan katram skaņdarbam ir savs nosaukums latviešu valodā. Muzikāli – inteliģents ambient, kas vietām robežojas ar orķestrālām dunām, pāraug pulsējošā ritmā, lai ierautu klausītāju aukstā electro transā. Ar uzsvaru, ka šī tomēr ir tumšā elektronika, albums balansē uz robežas starp gaišo un tumšo. Tas arī ieraksta lielākais belziens – post industrial ietekmes satiekas ar moderno skaņu elementiem. Patīkami kontrastējošā sajūta rodas, pateicoties kreatīvai manipulācijai ar skaņu un noskaņu – vietām patīkama sapņaina, sirreāla, lai mītos ar neuzbāzīgiem tikšķiem mazā haosā. Nez vai šis būs labākais ieraksts meditācijai, tomēr, tas ir tik pietiekami labs, lai vienreiz izskanot, neslinkotu un ieslēgtu to vēlreiz.

Iekritīs ausīs - „Sūrums” – īpatnējs ķīniešu motīvs, kas savādi kontrastē ar pērējiem gabaliem, „Tev Nebūs” – postapokalipses noskaņa, kas atgādina veco labo „Disco Aliance”, un „Auksts” – pēdējais ceļojums diskā, kad pie sevis jānodomā – nav slikts ieraksts, mazliet melanholisks, bet kaut kas tajā ir.

Disks izdoti ierobežotā daudzumā un kats ar roku numurēts, kas tam piešķir mazliet citu garšu.

http://autogen.bandcamp.com/album/mutagen

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV