Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Foto: Roberts Glaspers un Somi atklāj Rīgas Ritmu koncertus Kogresu namā

Easyget.lv, 05.07.2013. 01:54 | komentāri (1)

4. jūlijā Rīgā Kongresu namā festivāla Rīgas Ritmi koncertā uzstājās šī gada Grammy balvas ieguvējs – pianists un producents Roberts Glaspers un jaunā džeza balss no Āfrikas - Somi.
Foto: Roberts Glaspers un Somi atklāj Rīgas Ritmu koncertus Kogresu namā

Galerijas:

Amerikāņu džeza pianista un producenta Roberta Glaspera talants izpaužas spējā apvienot dažādus mūzikas žanrus – hip hop, džezu un elektronisko mūziku. Šis apvienojums veido muzikāli eksperimentālu skanējumu un ne velti, jo Glaspers savu muzikālo projektu nosaucis par Robert Glasper Experiment! Rezultāts ir šī gada Grammy balva par labāko R&B albumu „Black Radio”, kas izdots prestižajā „Blue Note” ierakstu studijā.

Lai gan lielu savas dzīves daļu Somi jeb Laura Aubrija Kabasomi Akiiki Kakoma ir pavadījusi Čikāgā, ASV, viņas mūziku ir iespaidojušas viņas Ruandiešu saknes, kā arī ceļojumi pa Āfrikas kontinentu, darbojoties bērnu palīdzības organizācijās. „The Boston Globe” raksta, ka „Somi paceļ savu skaņu pavisam citā līmenī”, un daudzi viņu salīdzina ar tādām pasaulslavenām vokālajām māksliniecēm kā Ninu Simonu un Sezāriju Evoru.

Foto: Somi Rīgas Kongresu namā. Foto (c) Vladislavs Punculs

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV