Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Marga Muzika - „Marga Muzika” (2013)

Jānis Jansons, 05.07.2013. 11:45

Muzikāli daudzkrāsainu, skanīgu un iespaidīgu debijas albumu laidusi klajā lietuviešu grupa Marga Muzika, kurā kopā muzicē vismaz septiņi dalībnieki.
Marga Muzika - „Marga Muzika” (2013)

Nudien, mūsdienu tautas mūzikas ziņā, tautā sauktajā - post folka manierē, lietuvieši, šķiet, ir Baltijas valstu līderi. Mūsdienu mūzikas, tajā integrējot tautas mūziku, salīdzinoši lielais un kvalitatīvais klāsts nāk no kaimiņzemes Lietuvas. Populārākie piemēri Spanxti, Donis, Pievos un citi.

Marga Muzika nav izņēmums, vien atšķirībā no citiem – šis ir daudzpusīgāks. Sirsnīgi, skanīgi un gana autentiski - albumā dzirdamas gan baltkrievu, lietuviešu, poļu, tuvas un mitoloģiska latviešu tautasdziesma, kā arī armēņu tautas dziesma.

Albuma instrumentācija – tikpat daudzpusīga, kā sastāvs un noformējums – tamburīns, ebreju arfa, čels, bungas, stabule, mandolīna, elektriskā un akustiskā ģitāra.

Grūti izcelt vienu konkrētu no albumā iekļautajām tautasdziesmā. Pieminēšanas vērts vien tas, ka arī ierakstā Marga Muzika skan tikpat enerģiski, dzīvi un jaudīgi, kā koncertā, nezaudējot tautisko pieskaņu. Šaubu nav, viens no dzinējiem – daudzbalsīgā dziedāšana.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV