Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Positivus ieskaņas pasākumā Esplanādē uzstāsies Franco Franco, Indygo un Galaxy Bosons

Easyget.lv, 10.07.2013. 11:32

Ceturtdien, 11.jūlijā, no plkst.18.30 radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 notiks festivāla „Positivus” ieskaņas pasākums.
Positivus ieskaņas pasākumā Esplanādē uzstāsies Franco Franco, Indygo un Galaxy Bosons

Ieskaņas pasākumā uz skatuves kāps indie pop grupa „Franco Franco”, alternatīvā folkroka apvienība „CanZone”, eksperimentālais drum’n’bass trio „Galaxy Bosons” un pašmāju progresīvā roka grupa „Indygo”, kuri piedāvās viņu radošajā biogrāfijā vēl neredzētu šovu, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Smagnēju progresīvo roku spēlējošā brigāde „Indygo” būs pasākuma galveno mākslinieku statusā, pateicoties faktam, ka grupa piedzīvo savu otro jaunību, kas apvienota ar skatuves pieredzē balstītu harizmu. Šogad izdots ļoti labas kritiķu un fanu atsauksmes saņēmušais albums „Decoy”, kā arī nospēlēts koncerts koncertzālē „Palladium”.

Cēsu eksperimentālās popmūzikas apvienība „Franco Franco” darbību aizsāka 2009.gadā un šopavasar dienas gaismu ieraudzījis grupas debijas albums.

Grupa „CanZone” rada un izpilda mūziku, kas ir roka, popa un folka sajaukums, popularizējot pašizveidoto skārdroka stilu. Grupas dalībnieki lepojas ar elektriskās ģitāras un akordeona sintēzi, kā arī ievērības cienīgu vokālistes dziedāšanas manieri, kas bieži papildinās ar emocionālām un vizuālām performancēm. Grupa dibināta 2009.gadā Rīgā, Grīziņkalna apkaimē, un tajā apvienojušies pieci entuziastiski mūziķi.

„Galaxy Bosons” pret dažādiem mūzikas stiliem attiecas ar nepiespiestu vieglumu un neeksistējošu atbildības sajūtu, un grupai studija ir kā otrās mājas. Dziesmas top impulsīvi, un katra no tām ir diezgan atšķirīga.

Pasākumu vadīs kultūras portāla Rīga 2014 galvenais redaktors, kā arī DJ Kaspars Zaviļeiskis, kurš atskaņos šā gada festivāla mākslinieku dziesmas. Ieeja bez maksas.

„Positivus” ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, kas šogad norisināsies jau septīto reizi. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā. Šogad festivāla laikā apmeklētāji būs aicināti viesoties Eiropas kultūras galvaspilsētas radoši informatīvajā kubā, kur ikviens varēs pielikt roku festivāla apmeklētāju krāsainās sajūtu sienas radīšanā, piereģistrēties Grāmatu draugu ķēdei un uzzināt plašāk par Rīga 2014 programmu.

Foto: Galaxy Bosons. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV