Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Baroka vijolnieks Enriko Onofri un Sinfonietta Rīga koncertēs Rundāles pilī

Easyget.lv, 11.07.2013. 09:15

„Latvijas Koncerti” aicina uz Senās mūzikas festivāla koncertu „Itāļu baroka šedevri” 13. jūlijā Rundāles pils Baltajā zālē, kur dzirdēsim vienu no spilgtākajām personībām itāļu mūziķu pulkā – baroka vijolnieku Enriko Onofri saspēlē ar Sinfonietta Rīga.
Baroka vijolnieks Enriko Onofri un Sinfonietta Rīga koncertēs Rundāles pilī

Koncerta programmā – Frančesko Džeminiāni Concerto grosso, Arkandželo Korelli Concerti grossi un Antonio Vivaldi koncerti, kā arī simfonija ar nosaukumu Il Coro delle Muse (“Mūzu koris”).

Baroka vijolnieks Enriko Onofri ir slavenā ansambļa Il Giardino Armonico koncertmeistaru kopš 1987. gada. Par Onofri presē teikts: “Viņa vijolei ir bezvārdu balss – tā lūdzas, pieglaimojas, vaimanā, tās skanējumam piemīt niedres stabules atturīgums, taču tā ir allaž kaislīga un valdzinoši svešāda.”

Enriko Onofri dzimis Ravennā. Vēl būdams mūzikas students, viņš izpelnījās slavenā Žordi Savalla un citu senās mūzikas lielmeistaru ievērību, kas jauno vijolnieku apbalvoja ar iespēju muzicēt tādos ansambļos kā La Capella Reial, Concentus Musicus Wien, Ensemble Mosaïques un Concerto Italiano. Vairāk nekā gadsimta ceturksni Enriko Onofri ir Il Giardino Armonico koncertmeistars un solovijolnieks. Kopš 2002. gada sekmīgi nodarbojas arī ar diriģēšanu, sevišķus panākumus gūstot Mocarta partitūru interpretēšanā. Onofri kā diriģentu aicina uzstāties gan Eiropas festivālos, gan Japānā. 2005. gadā Enriko Onofri kļuva par Belemas kultūras centrā (Lisabona) mītošā orķestra Divino Sospiro galveno diriģentu, savukārt viņš pats dibinājis orķestri Imaginarium. Mūziķa skatuves partneru vidū ir tādas zvaigznes kā Nikolauss Arnonkūrs, Cecīlija Bartoli, Kristofs Kuens, māsas Labekas u. c. Onofri ierakstus laiduši klajā skaņu ierakstu nami Teldec, Decca, Naïve, Zig Zag, Winter&Winter, Opus 111 u. c. Enriko Onofri ir baroka vijoles spēles un baroka interpretācijas docētājs Bellīni konservatorijā Palermo; viņš regulāri sniedz meistarklases Eiropā un Japānā; 2011. viņu aicināja sniegt meistarklasi Ņujorkas Džuljārda skolā.

Biļetes – Biļešu paradīzes kasēs.

19. Starptautisko Senās mūzikas festivālu atbalsta Rīgas dome.

Foto: Sinfonietta Rīga. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV