Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Saulkrasti Jazz 2013 piedāvās plašu koncertu programmu un meistarklases

Easyget.lv, 11.07.2013. 09:21

15. līdz 20. jūlijā Saulkrastos, "Minhauzena Undā", klausītājus priecēs XVI starptautiskais džeza festivāls Saulkrasti Jazz.
Saulkrasti Jazz 2013 piedāvās plašu koncertu programmu un meistarklases

Pateicoties starptautiskai atpazīstamībai, Saulkrastu džeza festivāla koncerti ik gadu kļūst arvien kuplāk apmeklēti un arī festivāla meistarklases apmeklē arvien vairāk studentu no ārvalstīm, trešdien notikušajā preses konferencē uzsvēra festivāla direktors Raimonds Kalniņš. Šī gada džeza meistarklašu pasniedzēju sastāvs ir piesaistījis studentus gan no Latvijas, gan arī no Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas, interese par meistarklasēm bijusi tik liela, ka jau laicīgi nācies slēgt pieteikšanos. Festivāla meistarklases šogad pasniegs izcili džeza mūziķi no ASV — kontrabasists Eds Hovards, pianists Deivids Berkmans un bundzinieks Donalds Edvardss, kā arī džeza ģitāras virtuozs Joans Solers, lietuviešu saksofonists Ķestutis Vaiginis, afrikāņu izcelsmes vokāliste Sesila Vernī, kā arī gruzīnu bundzinieks Zaza Tsertsvadze un latviešu vokāliste Inga Bērziņa.

Festivāla programma ir tik blīva, ka grūti izcelt kādu atsevišķu mākslinieku, taču Bekas Gočiašvili vārds neapšaubāmi ir pelnījis īpašu uzmanību, atzīst festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis. Šī mūziķa starptautiskā karjera sākās tieši ar dalību 2007. gada Saulkrastu džeza festivālā, kad viņš piedalījās meistarklasēs un arī uzstājās kā solists vienā no koncertiem. Nu Beka Gočiašvili atgriežas Saulkrastos, jau nobrieduša mūziķa statusā — Ņujorkas slavenākajos džeza klubos ar viņu kopā uzstājas leģendāri mūziķi, atzīstot to par īpašu privilēģiju, spēlēt kopā ar mūziķi, kas iespējams būs XXI gadsimta džeza modes noteicējs. Beka Gočiašvili nesen izdevis solo albumu un tikko kā pabeidzis sadarbībā ar Čiku Korea tapušā albuma ierakstu. Tālis Gžibovskis uzsvēra, festivālā tiek turpināta tradīcija ļaut izpausties jaunajiem talantiem, Latvijas džeza nākamajai paaudzei — šogad festivālā uzstāsies gan jaunie mūziķi kas studē džeza mūziku Latvijā, gan arī tie, kas studē ārzemēs. Protams, ļoti īpaši festivāla programmā būs ceturdienas vakara «īpašo viesu» koncerts, kur kopā ar Festivāla bigbendu uzstāsies meistarklašu pasniedzēji un arī Beka Gočiašvili, kā arī Sestdienas pusdienslaika Meistarklašu audzēkņu koncerts, kur uz festivāla lielās skatuves savu nedēļas veikumu atrādīs jaunie džeza talanti.

Festivāla rīkotāji kā vienu no šī gada festivāla "pērlēm" piesaka arī Ingu Bērziņu, kura festivālā piedalīsies gan pasniedzējas, gan mūziķes statusā. Inga Bērziņa klātesošajiem preses konferencē pastāstīja, ka šogad Saulkrastu džeza festivālā uzstāsies ar ļoti īpašu programmu, kurā skanēs mūzika no viņas jaunā abuma "Neizteiktie vārdi", kurā iekļauti reti skanējuši Raimonda Paula, Ringolda Ores, Ulda Stabulnieka, Alņa Zaķa, Ivara Vīgnera un Ivara Birkāna sešdedmito gadu skaņdarbi mūsdienīgos aranžējumos.

Aigars Beks, bundzinieku konkursa "Drumday 2013" pārstāvis, konferencē pastāstīja, ka sadarbībā ar firmu "Yamaha" jau vairākus gadus rīkotais jauno bundzinieku konkurss pirmoreiz tiek rīkots kopā ar Saulkrastu džeza festivālu, šogad pacelts jaunā kvalitātē un kļuvis starptautisks. Konkursa finālā, kas notiks trešdien, 17. jūlijā, uzstāsies finālisti, kuru starpā būs arī lielisks lietuviešu bundzinieks. Finālistu cīņa solās būt spraiga un interesanta.

"Jazz Unlimited" vadītājs Bebe Lortkipanidze uzsver festivāla Saulkrasti Jazz artavu džeza izglītības popularizēšanā. Kopš 2007. gada, kad viņš uz Saulkrastu džeza festivālu atveda mazo Beku Gočiašvili, viņš katru gadu apmeklējot festivālu un ir pārliecinājies, ka meistarklašu kvalitāte ir nemainīgi augsta un līdzvērtīgas meistarklašu nometnes neesot nekur citur pasaulē. Jaunajiem mūziķiem tā ir unikāla iespēja nedēļas garumā izglītoties pie izciliem džezmeņiem, vērot viņus koncertos, un kopā ar viņiem uzstāties Jam Session, tieši Saulkrastu džeza festivālā sākās Bekas Gočiašvili starptautiskā karjera.

Festivāla Saulkrasti Jazz 2013 programma:

15. jūlijā, pirmdien

  • 15.00 Saules laukumā Saulkrastos koncertēs Kvartāls (LV), RDKS (LV), ieeja bez maksas;
  • 19.00 Minhauzena Undā Saulkrastos koncertēs RDKS Combo (LV), Ventspils Big Band (LV), ieejas maksa - Ls 5.

16. jūlijā, otrdien

  • 15.00 Saules laukumā Saulkrastos, koncertēs JMRMV (LV), Olgas Pīrāgs vokālā studija (LV), ieeja bez maksas;
  • 19.00 Minhauzena Undā Saulkrastos koncertēs The Room 17 (LV), ElektroFolk (LV), Very Cool People (LV), ieejas maksa - Ls 5.

17. jūlijā, trešdien

  • 15.00 Saules laukumā Saulkrastos koncertēs La Petite Paris (LV), ieeja bez maksas;
  • 19.00 Minhauzena Undā Saulkrastos notiks Drumday 2013 (bundzinieku konkurss) un uzstāsies Christos Yerolatsitis Trio (LV, CY, EC) un Bunch Of Gentlemen (LV), ieejas maksa - Ls 5.

18. jūlijā, ceturtdien

  • 15.00 Saules laukumā Saulkrastos koncertēs Diksilends Sigulda (LV), ieeja bez maksas;
  • 19.00 Minhauzena Undā Saulkrastos uzstāsies Rinalda Maksimova kvartets (LV), Ingas Bērziņas kvintets (LV), un
  • Festivāla bigbends un īpašie viesi: Cécile Verny (FR), Joan Soler (ES), Beka Gochiashvili (GE), Donald Edwards (USA), Ed Howard (USA), Kęstutis Vaiginis (LT), David Berkman (USA), Zaza Tsertsvadze (GE), Inga Bērziņa (LV). Ieeja maksa Ls 10.

19. jūlijā, piektdien

  • 15.00 Saules laukumā Saulkrastos koncertēs Meet Teens Jazz (RU) un Jelgavas novada un pilsētas jauniešu bigbends (LV), ieeja bez maksas;
  • 19.00 Minhauzena Undā Saulkrastos koncertēs Kaf-Kaf (LT), Amit Friedman Quartet (IL), Olga Pīrāgs (LV). Ieeja maksa Ls 10.

20. jūlijā sestdien

  • 12.00 Minhauzena Undā Saulkrastos notiks Meistarklašu audzēkņu koncerts, ieeja bez maksas;
  • 19.00 Minhauzena Undā Saulkrastos koncertēs Beka Gochiashvili Trio (Beka Gochiashvili, Marty Jaffe, Jimmy Macbride) (GE, USA), Kęstutis Vaiginis Quartet (Kęstutis Vaiginis, David Berkman, Ed Howard, Donald Edwards) (LT, USA) un Mirage Jazz Orchestra & Ola Onabule (LV, GB).
  • Ieeja maksa Ls 15.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/events/custompage/648, Nedēļas biļetes ir ievērojami izdevīgākas.

Foto: Beka Gočiašvili. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV