Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pianists Dmitrijs Baškirovs vadīs meistarklases Mūzikas akadēmijā

Easyget.lv, 11.07.2013. 10:53

Pianista Dmitrija Baškirova meistarklases notiks 15., 16. un 17. jūlijā no plkst. 10:00 līdz plkst. 14:30 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē (Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 1), informē meistarklašu rīkotāji.

Dmitrijs Baškirovs ir Karalienes Sofijas augstākās mūzikas skolas (Escuela Superior de Música Reina Sofía – Madride, Spānija) profesors kopš 1991. gada. Daudzu patlaban globāli slavenu pianistu skolotājs, un viņu vidū ir arī mūsu Vestards Šimkus. Baškirovs bieži vada starptautiskas meistarklases Parīzes Nacionālajā konservatorijā, Zalcburgas Mozarteum vasaras skolā, Sanktpēterburgas Mūzikas namā un Savonlinnā (Somija). Strauju ievērību guvušais Maskavas konservatorijas audzēknis kļuva par tās mācībspēku jau 1957. gadā, kopš 1977. gada ir Konservatorijas profesors. Dmitrijs Baškirovs ir arī Šanhajas konservatorijas (Ķīna) Goda profesors un Žana Sibēliusa Akadēmijas (Somija) Goda doktors, daudzu klavierspēles konkursu žūrijas loceklis.

Sajūsmināts par Latvijas jaunajiem mūziķiem, maestro Dmitrijs Baškirovs Rīgā atgriežas atkārtoti. Lai meistarklases būtu interesantas ne tikai profesoram, bet arī klausītājiem, meistarklašu aktīvos dalībniekus iepriekš atlasīja Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedra. Pie ekskluzīvās iespējas absolūti bez maksas konsultēties un rādīt savu klavierspēles prasmi pasaules mēroga profesoram šoreiz tikuši astoņi jaunie pianisti: Jeļizaveta Terentjeva, Georgijs Osokins, Katrīna Gupalo, Dainis Tenis, Zane Rubesa, Sintija Šteinkopfa, Daumants Liepiņš un Antoņina Suhanova.

Piedāvātās meistarklases ir atklātas un bez maksas pieejamas arī ikkatram interesentam. Tas iespējams, pateicoties kādu Krievijas mecenātu sniegtajam atbalstam. Šie cilvēki vēlas palikt neminēti, jo tiem ir svarīgi palīdzēt attīstīt jauno Latvijas mūziķu talantu, nevis gūt personisku publicitāti vai oficiālu atzinību.

Pasaulslavenā pianista un pedagoga viesošanās Rīgā notiek Salacgrīvas IV Starptautiskā klasiskās mūzikas festivāla ietvaros. (Festivāla pamatlicējs un mākslinieciskais vadītājs ir Aleksejs Lundins, orķestra "Maskavas Virtuozi" pirmā vijole un "Mocarta Kvarteta" dibinātājs.)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV