Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Muzikāli veltījumi Baltijas jūrai visā Latvijas piekrastē

Easyget.lv, 13.07.2013. 11:24

No 13. jūlija līdz 4. augustam kampaņas “Mana jūra” ietvaros dažādās piejūras pilsētās un vietās, kas saistītas ar piekrasti, norisināsies koncertu cikls “Mana jūra skan”. 
Muzikāli veltījumi Baltijas jūrai visā Latvijas piekrastē

Pirmais koncerts norisināsies jau šodien, 13. jūlijā, Liepājā, radošajā telpā “Tējas istaba”, kur notiks Latvijas dziesminieku un dzejnieku radošais vakars – veltījums jūrai.

Turpmāk tiksimies gan pilsētās, gan krastmalās, gan piejūras bākās laikā no 13. jūlija – 4. augustam. Latvijas piekraste ir daudzveidīga – katrs krasts iezīmējas ar citu raksturu, pat ar citu viļņu skaņu… “Mana jūra skan” ir muzikāls vēltījums Latvijas piekrastes dažādībai, kopā ar dažādiem Latvijas mūziķiem.

Koncertos paredzētas pārsteidzošas tikšanās ar publicistu Rimantu Ziedoni, vienu no Latvijas labākajiem čellistiem Ēriku Kiršfeldu un džeza saksofonistu Arti Gāgu, kā arī citiem lieliskiem mūziķiem.

Kā īpašs izceļams noslēguma koncerts “Piekraste. Ambient.” kurā uz vietas tiks radītas video projekcijas un ambientās mūzikas priekšnesumi, kā ieskats uz visu Latvijas piekrasti. Performancē tiks izmantoti video materiāli un skaņu ieraksti, kurus apkopos mēnesi garās ekspedīcijas gar visu Latvijas jūras krastu, dalībnieki. Koncertā uzstāsies DJ un komponists Selffish, kā arī viens no “Dabas Koncertzāles” video māksliniekiem VJ Wikiss.

Ekspedīcija jau otro gadu norisinās Vides izglītības fonda rīkotās kampaņas “Mana jūra” ietvaros. Ikviens interesents tiek aicināts pievienoties ekspedīcijas komandai, kas dosies 500 km garā ceļojumā gar visu Latvijas piekrasti, kā arī apmeklēt koncertus un publiskos pasākumus, kas notiks dažādās piekrastes vietās.

Arī šogad kampaņas mērķis ir popularizēt atbildīgu attieksmi pret Latvijas piekrastes unikālajām vērtībām un vērst uzmanību uz jūras piesārņojošajiem atkritumiem un citiem būtiskiem draudiem mūsu Baltijas jūrai un Latvijas piekrastei.

Koncertu un pasākumu programma pieejama www.manajura.lv un tā norisinās no 8. jūlija līdz 8. augustam.

Foto: Baltijas jūra. Foto (c) flickr.com/Manuela Hoffmann

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV