Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Piektās etno mūzikas izlase „Sviests” iznākšanu svinēs ar etno-eko festivālu Cēsīs

Easyget.lv, 13.07.2013. 11:42

27. jūlijā izdevniecība „Lauska” laidīs klajā jau piekto etno mūzikas izlasi „Sviests”, aicinot uz etno-eko festivālu "Sviests" Cēsu pils dārzā.
Piektās etno mūzikas izlase „Sviests” iznākšanu svinēs ar etno-eko festivālu Cēsīs

Etno mūzikas izlase „Sviests” iznāk ik pārgadus, sniedzot pārskatu par latviešu etnomūzikas aktualitātēm. Tajā piedalās dažādas grupas, kuras savā radošajā darbībā gūst iedvesmu no tautas mūzikas, t.i. izmanto vai nu melodijas, vai tautas dziesmu vārdus, vai tradicionālus instrumentus. Šo mūzikas virzienu mēdz dēvēt arī par postfolkloru. Albumā „Sviests V” ir iekļauti 18 skaņdarbi, kurus izpilda gan jau labi zināmi mākslinieki un grupas kā Auļi, Skyforger, Laima Jansone, Vētras Saites un Nepieradinātā Folka Orķestris, gan neparasti projekti, kuros jaušama spāņu, krievu, azerbaidžāņu un daudzu citu tautu mūzikas ietekmes, vēsta „Lauskas” pārstāve Daina Zalāne.

Pirmajam ieskatam izdevēju piedāvā grupas Pērkonvīri skaņdarbu, kas ierakstīts kopā ar Skaistkalnes pūtējiem, - „Brāļu gabals”. Brāļu gabals radās iedvesmojoties no kādas setu vīru dziesmas melodijas. Seti ir somugru tautiņa, kas dzīvo Igaunijā. Šajā kompozīcijā saklausāmas arī ģermāņu un slāvu muzikālās ietekmes. Visas šīs etniskās grupas ir bagātinājušas mūsu vēsturi un kultūru. Pērkonvīri ceļo cauri laikiem piepulcējot arī lauku ballīšu pūtēju orķestru mantiniekus no Zemgales puses Jāņa Kalniņa vadībā.

27. jūlijā „Lauska” aicina uz etno-eko festivālu "Sviests" Cēsu pils dārzā, kas norisināsies vienlaicīgi ar Cēsu pilsētas svētkiem. No plkst. 12.00 uz skatuves sāks spēlēt dažādi „Sviesta” dalībnieki. Vienlaicīgi pils dārzā darbosies dažādas mākslinieku un amatnieku grupas, kuras radoši apvieno tradicionālas amatprasmes ar mūsdienīgām un mākslinieciskām idejām, un aicinās visu vecumu apmeklētājus iesaistīties dažādās nodarbībās.

Etno-eko festivālā „Sviests” apmeklētājiem pirmajiem būs iespēja iegādāties jauno albumu „Sviests V”, kā arī iepriekšējās izlases un citus „Lauskas” izdevumus.

Ieeja etno-eko festivālā „Sviests” bez maksas.

Sīkāka informācija sekos, tuvojoties pasākumam.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV