Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt Saulkrasti Jazz

Easyget.lv, 15.07.2013. 11:26

No 15. līdz 20. jūlijam ar bagātīgu džeza mūzikas programmu klausītājus veldzēs sešpadsmitais Saulkrastu džeza festivāls.
Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt Saulkrasti Jazz

1. Džeza svētki nedēļas garumā jūras krastā

Gan meistarklases, gan koncerti Saulkrastos noristēs visu nedēļu. Arī šogad Saulkrastu piedāvā plašu koncertu programmu ar izciliem pašmāju un ārvalstu mūziķiem. Gadu no gada šis džeza mūzikas notikums dod savu artavu muzikālās informācijas apritei ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskā mērogā. Dienas un vakara koncerti ir iespēja ikvienam klausītājam atrast sev tīkamākos māksliniekus un izkopt savu muzikālo gaumi, ļauties džeza mūzikas un dabas simbiozei, pateicoties Saulkrasti Jazz Festival raksturīgajai brīvdabas festivāla burvībai ar jūras klātbūtni pāris soļu attālumā.

2. Starptautiskas meistarklases

Festivāla meistarklases šogad pasniegs izcili džeza mūziķi no ASV — kontrabasists Eds Hovards, pianists Deivids Berkmans un bundzinieks Donalds Edvardss, kā arī džeza ģitāras virtuozs Joans Solers, lietuviešu saksofonists Ķestutis Vaiginis, afrikāņu izcelsmes vokāliste Sesila Vernī, kā arī gruzīnu bundzinieks Zaza Tsertsvadze un latviešu vokāliste Inga Bērziņa.

3. Festivāls kā platforma starptautiskai atpazīstamībai

Festivāla programma ir tik blīva, ka grūti izcelt kādu atsevišķu mākslinieku, taču Bekas Gočiašvili vārds neapšaubāmi ir pelnījis īpašu uzmanību, atzīst festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis. Mūziķa starptautiskā karjera sākās tieši ar dalību 2007. gada Saulkrastu džeza festivālā, kad viņš piedalījās meistarklasēs un arī uzstājās kā solists vienā no koncertiem. Nu Beka Gočiašvili atgriežas Saulkrastos, jau nobrieduša mūziķa statusā — Ņujorkas slavenākajos džeza klubos ar viņu kopā uzstājas leģendāri mūziķi, atzīstot to par īpašu privilēģiju, spēlēt kopā ar mūziķi, kas iespējams būs XXI gadsimta džeza modes noteicējs.

4. Īpašie koncerti

Ļoti īpaši festivāla programmā būs ceturdienas vakara "īpašo viesu" koncerts, kur kopā ar Festivāla bigbendu uzstāsies meistarklašu pasniedzēji un arī Beka Gočiašvili, kā arī Sestdienas pusdienslaika Meistarklašu audzēkņu koncerts, kur uz festivāla lielās skatuves savu nedēļas veikumu atrādīs jaunie džeza talanti.

5. Divi vienā

Līdz pat 20. jūlijam festivāla apmeklētājiem tiek piedāvāti pa diviem koncertiem dienā, no kuriem viens ir bez maksas un notiek Saules laukumā plkst. 15:00, bet uz vakara koncertiem plkst. 19:00 Minhauzena undā biļetes cena ir 5-15 Ls festivāla noslēguma dienā.

Ar koncertu programmu iespējams iepazīties festivāla mājaslapā www.saulkrastijazz.lv

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzs kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV