Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt Positivus

Violanta Dzene, 16.07.2013. 12:07

Positivus festivāla galvenās vērtības ir kvalitīva mūzika un draudzīga atmosfēra
Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt Positivus

Positivus festivāls ir lielākais un nozīmīgākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, kas apmeklētājus priecēs jau septīto gadu, pirmo gadu - trīs dienu garumā.

1. Izklaides daudzveidība

No 19.līdz 21. jūlijam Salacgrīvas Zvejnieku parkā būs iespēja baudīt plašu rezonansi gan Eiropā, gan pasaules mērogā guvušo festivālu Positivus. Festivāls sevī apvieno plašas izklaides iespējas uz sešām dažādām skatuvēm. Galvenās festivāla zvaigznes būs redzamas uz Tele2 skatuves un Nordea skatuves. Līdzās mūzikālām aktivitātēm darbosies arī Ādažu kinoteātris, kurā varēs noskatīties aktuālākās pašmāju filmas, kā arī iepazīties ar spilgtiem ārzemju kino jaunumiem. Visjaunākajiem festivāla apmeklētājiem izklaides piedavās Bērnu sala.

2. Augstvērtīga mūzikas programma

Uz piecām skatuvēm kopumā pulcēsies vairāki desmiti mākslinieku no ASV, Lielbritānijas, Lietuvas, Islandes, Latvijas un citām valstīm. Festivāls pārstāv plašu mūzikas stilu spektru – roku, alternatīvo mūziku, elektronisko mūziku, popu, jazz, funk, R&B, dubstep un citus. Festivālā uzstāsies tādas starptautiskas zvaigznes kā Imagine Dragons, Two Door Cinema Club, Tom Odell, Noah and The Whale, Micheal Kiwanuka, Darwin Deez u.c. Neiztrūkstoši festivālu papildinās arī labākie vietējie mākslinieki - Jauns mēness, Zodiaks, The Sound Poets, Pienvedēja piedzīvojumi, Latvian Blues Band u.c.

3. Aktuāli pasaules un pašmāju mūziķi

Lai gan grūti izcelt kādus atsevišķus festivāla māksliniekus, tomēr viens no festivāla gaidītākajiem notikumiem ir pašlaik aktuālās indī rokgrupas Imagine Dragons uzstāšanās. Grupas enerģiskais izpildījums apvieno tradicionālo rokenrolu, hiphopu, dupstep, folka un popa stilus, veidojot unikālu skanējumu. Viņi uz skatuves kāps sestdien, 20. jūlijā.

Vieni no šīs vasaras “Positivus” festivāla gaidītākajiem māksliniekiem ir indī rokmūzikas pārstāvji Noah And The Whale, kuru daudzveidīgā daiļrade lieliski pieskaņota pozītīvajai festivāla atmosfērai. Noah And The Whale uz skatuves kāps 19. jūlijā.

Festivāla pēdējā dienā, 21.jūlijā, uz skatuves kāps mūzikas kritiķu augstu vērtētā mūsdienu elektropopa grupa The xx, kas, viennozīmīgi, būs kā veiksmīgs festivāla noslēgums.

Festivāla viens no gaidītākajiem mirkļiem solās būt latviešu 90. gadu kulta grupas Jauns mēness uzstāšanos. Lai arī gadu gaitā ir mainījies dalībnieku sastāvs, nemainīga ir palikusi Jauna mēness daiļrades nozīme Latvijas mūzikas kultūras attīstībā – izdodot sešus studijas albumus ar neskaitāmām par pašmāju rokmūzikas klasiku kļuvušām kompozīcijām, grupa pelnīti iemantojusi Latvijas kulta statusu. Grupas uzstāšanās gaidāma sestdien, 20.jūlijā.

4. Eksprespasts

Apmeklētāju ērtībai Positivus festivālā otro gadu darbosies Eksprespasta nodaļa, kuras unikālais pasta indekss LV-4099 nodrošinās apmeklētājiem iespēju nosūtīt savas mantas uz festivāla teritoriju jau iepriekš, tādējādi krietni atvieglojot ceļu uz festivālu un mājup. Tā darbosies divās festivāla vietās – pie telšu pilsētiņas un festivāla norises teritorijā. Izmantojot Eksprespasta nodaļu būs iespēja nosūtīt pozitīvus sveicienus draugiem, ģimenei vai festivāla māksliniekiem. Paciņu sūtīšanas cena - 2 LVL.

5. Izgaršo vasaru jūras krastā!

Par nemainīgu Positivus festivāla norises vietu ir kļuvusi gleznainā jūras piekraste Salacgrīvā, kas festivālam piešķir īpaši vasarīgu noskaņu. Nenoliedzami, tieši Positivus festivāls ir tas, kas daudziem asociējas ar Salacgrīvu un otrādi.

Positivus festivāla mājaslapa https://www.positivusfestival.com/

Foto: Noah And The Whale. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV