Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Atklāts Saulkrastu džeza festivāls

Easyget.lv, 16.07.2013. 14:16 | komentāri (1)

Pirmdien Saulkrastos, Minhauzena undā, tika svinīgi atklāts XVI starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls un starptautiskā džeza meistarklašu nometne.
Atklāts Saulkrastu džeza festivāls

Nedēļu garos mūzikas svētkus pirmajā festivāla dienā iesāka Renāra Lāča vadītā Ventspils Bigbenda un Rīgas Doma kora skolas jaunie mūziķi, kuri ar augstvērtīgo sniegumu sevi piesaka skaļi un pamatīgi, paziņojot, ka Latvijas džeza jaunā paaudze ir ieradusies.

Koncertam sekoja Jam Session, kurā varēja baudīt meistarklašu pasniedzējiu Deivids Berkmana, Zazas Tsertsvadzes un Joana Solera saspēli ar jaunajiem mūziķiem no Ventspils Bigbenda un RDKS, kā arī drosmīgākajiem un pieredzējušākajiem meistarklašu audzēkņiem.

Šovakar klausītājus Saulkrastos priecēs vēl viens jaunās džeza mūziķu paaudzes ansamblis - The Room 17, kura sastāvā muzicē Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas audzēkņi. Pēc viņiem uzstāsies ansamblis ElektroFolk, kurā darbojas mūziķi Ainārs Majors, Artis Orubs, Edgars Kārklis, Ilze Grunte un Kristīne Kārkle-Puriņa. ElektroFolk izpildīs oriģinālā aranžējumā veidotu mūziku, kas balstīta uz etnisku materiālu, dinamiskā un mūsdienīgā skanējumā.

Vakara koncerta programmu noslēgs atraktīvā grupa Very Cool People, kuriem pievienosies spāņu ģitārists Joans Solers.

Džeza svētki Saulkrastos turpināsies visu nedēļu, katru vakaru piedāvājot augstvērtīgu muzikālu baudījumu brīvdabas atmosfērā. Festivāla kulminācija būs sestdien, 20. jūlijā, kad 12.00 uz festivāla skatuves kāps meistarklašu audzēkņi un 19.00 uzstāsies Beka Gochiashvili Trio, Kestutis Vaiginis Quartet un Mirāžas džeza orķestis ar lielisko vokālistu Ola Onabule, kuri sagatavojuši krāšņu festivāla noslēguma programmu.

Pirmās dienas video atskats:

Foto — festivāla Facebook lapā: https://www.facebook.com/saulkrastijazz.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV