Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Siguldas Opermūzikas svētkos uzstāsies izcili mākslinieki

Easyget.lv, 18.07.2013. 11:46

No 2. līdz 4. augustam, jau divdesmit pirmo reizi, Siguldas pilsdrupu estrādē notiks Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kuros uzstāsies pasaulslaveni un atzinību guvuši mākslinieki.
Siguldas Opermūzikas svētkos uzstāsies izcili mākslinieki

Svētku uvertīras koncertā 2. augustā plkst.19.00 Siguldas Jaunajā pilī klausītājus priecēs talantīgā pianiste Agnese Egliņa, kura uzstāsies kopā ar izcilo klarnetistu Mārtiņu Circeni un jauno, talantīgo vokālistu Juri Irbi.

3. augusta koncertā "Mēs - mammai un tētim" plkst.15.00 uzstāsies Daumants Kalniņš kopā ar Nauri Indzeri un bērnu vokālo studiju "Knīpas un knauķi". Uzvedums būs par siltām un sirsnīgām attiecībām bērnu un vecāku starpā, kā arī par to kā vecākie brāļi un māsas sadzīvo ar jaunākajiem.

Savukārt opermūzikas mīļotājiem 3. augustā plkst.21.00 tiek piedāvāts Džuzepes Verdi operas "Otello" oriģināliestudējums Edmunda Freiberga režijā ar Aigara Ozoliņa scenogrāfiju - Šekspīra laikam atbilstošiem tērpiem, kas izveidoti pēc Ievas Kundziņas skicēm. Otello lomā uzstāsies pasaulē pieprasītais lietuviešu mākslinieks Kristians Benedikts, Dezdemonas lomā - Norma Fantini no Itālijas, bet Jago lomā -itāļu mākslinieks Vittorio Vitelli.

Svētdien, 4. augustā, plkst.13.00 ikviens aicināts apmeklēt Garīgās mūzikas koncertu Siguldas Ev.lut. baznīcā, kur uzstāsies siguldietis Kalvis Kalniņš un rīdzinieks Emīls Kivlenieks.

Opermūzikas svētku noslēgumā - 4. augustā plkst.17.00 notiks vērienīgs Galā koncerts ar izciliem operdziedātājiem - pasaules Prīma Iano Tamari (gruzīniete no Itālijas), burvīgā Klementīne Mergaine (Francija), Norma Fantini un viens no pasaules labākajiem dramatiskajiem tenoriem - Badri Maisuradze (Maskavas Lielais teātris). Skatītājus priecēs arī Rīgas Doma zēnu koris, Latvijas Nacionālās operas koris, kā arī solisti - Krišjānis Norvelis un Miervaldis Jenčs.

Biļetes - Biļešu paradīzes kasēs.

Foto: Pianiste Agnese Egliņa

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV