Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Swedbank koris triumfē Eiropas koru olimpiādē

Easyget.lv, 22.07.2013. 09:23

Austrijas pilsētā Grācā noslēgusies pirmā Eiropas koru olimpiāde, kurā zelta medaļu Čempionu konkursa Folkloras mūzikas kategorijā ieguvis „Swedbank” koris diriģents Jurģa Cābuļa vadībā. 
Swedbank koris triumfē Eiropas koru olimpiādē

Koris konkursa skatē, kas notika ceturtdien, 18. jūlijā, dziedāja sešas latviešu tautasdziesmu apdares, sacenšoties ar koriem no Krievijas, Rumānijas, Somijas, Turcijas, Čehijas un Lielbritānijas.

Savukārt otrs kolektīvs no Latvijas, kas šogad piedalījās Eiropas koru olimpiādē – jauktais koris „Mārupe” –, konkursā „Austrian Open” jaukto koru kategorijā ieguva sudraba godalgu. Šajā kategorijā sacentās kori no visas pasaules – Austrijas, Austrālijas, Nigērijas, Portugāles, Čehijas un citām valstīm.

Jau ziņots, ka „Interkultur” organizētā pirmā Eiropas koru olimpiāde Austrijas pilsētā Grācā šogad norisinājās no 14. jūlija. Tajā piedalījās vairāk nekā 2500 dziedātāju no 72 koriem, kas pārstāv 35 valstis.

Latviju Eiropas koru olimpiādē pārstāvēja jauktais koris „Mārupe” un „Swedbank” koris. Uz Eiropas koru olimpiādi Grācā bija devusies arī nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle. 2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, Pasaules koru olimpiāde notiks Latvijā.

Eiropas koru olimpiāde ir Pasaules koru olimpiādes kontinentālā versija un šogad notiek pirmo reizi. Āzijas koru olimpiāde pirmo reizi notika 2009. gadā, plānots, ka turpmāk šādi „dziesmu kari” tiks rīkoti arī citos kontinentos.

Foto: Swedbank koris. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV