Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt Klang

Jānis Sildniks, 23.07.2013. 09:37 | komentāri (7)

Bez ambīcijām, ar skatu nākotnē - rokfestivāls Klang
Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt Klang

Jau šajā nedēļas nogalē, 26. - 27. jūlijā, Ķekavas pagasta Klaņģu kalnā pirmo reizi norisināsies alternatīvās mūzikas festivāls Klang, pulcējot Latvijas spēcīgākās metāla un roka apvienības.

1. Vienīgais Latvijas rokfestivāls

Klang sevi vasaras festivālu programmā piesaka ļoti skaidri un bez aplinkiem - vienīgais Latvijas rokfestivāls, kas lielā mērā nav melots. Festivāla organizatori ir noķēruši brīdi, kas nenotiek neviens no līdz šim Latvijas festivālu auditorijai jūlijā ierastajiem pasākumiem, līdz ar to veiksmīgi aizpildot radušos brīvo vietu. Festivāla grupu saraksts ir gana spēcīgs - Dzelzs vilks, Inokentijs Mārpls, Sanctimony, Preternatural, Tesa, Huskvarn un daudzas citas, kas divu dienu garumā kāps uz divām skatuvēm.

2. Vienīgais festivāls - vienīgā uzstāšanās

Kaut arī daļa no Klang grupām, piemēram, Dzelzs vilks, Inokentijs Mārpls, Indygo, ir uzstājušās populārajos festivālos, vairākām apvienībām šī ir vienīgā iespēja saviem atbalstītājiem atrādīties uz brīvdabas skatuves šajā vasarā, īpaši izceļot Latvijas metāla skatuves smagsvarus Sanctimony un Preternatural, kuri ar koncertiem klausītājus nelutina pārāk bieži. Savukārt apvienība Cilvēks Ar Putniņu atdzimusi orģinālajā sastāvā, lai, kā paši atzīst, festivālā “norautu jumtu”. Uzstāšanās laiks uz abām skatuvēm ir sadalīts precīzi pa stundai, tāpēc sagaidāma nepārtraukta roka un metāla deva, atelpai atstājot vien deviņas stundas starp vēlu piektdienas nakti un sestdienas pēcpusdienu.

3. Busiņš un litra likums

Tiem, kuriem nav privātais transports un tiem, kuriem gluži vienkārši stūrēšana uz un no rokfestivāla liekas absurda, organizatori ir parūpējušies par loģistikas jautājumiem. 26. jūlijā laika posmā no 17:00 līdz 22:00 no Strēlnieku laukuma Rīgas centrā aties autobuss tieši līdz festivāla teritorijai. Savukārt svētdienas rītā šis pats busiņš vedīs arī atpakaļ. Cena katrā virzienā ir ļoti demokrātiskais Ls 1.- Starp organizatoriskas dabas jautājumiem jāizceļ arī litra likums.- rokfestivāliem vienmēr jūtīgs jautājums ir sava šķidruma ienešana, kas šķietami ir nomocījusi arī Klang festivāla organizatorus, kuri nosvērušies par labu domai atļaut ienest vienu litru 'limonādes' telšu pilsētā (plastmasas iepakojumā).

4. Bez ambīcijām, bet ar plāniem

Festivāla organizatoru pieteikums "bez ambīcijām, bet ar nākotnes plāniem" liek domāt par īsta alternatīvā gara atgriešanos Latvijas festivālu vidū. Nerēķinoties ar apmeklētāju tūkstošiem un komerciālu veiksmes stāstu, Klang rīkotāji festivāla nākotni nodod metāla klausītāju rokās. Kaut arī uz Latvijas smagās mūzikas skatuves ir vērojama zināma pasivitāte, uz vienu pasākumu pa visu vasaru taču publikai vajadzētu spēt savākties, tāpēc varam cerēt uz true atmosfēru un bohēmiski pavadītu nedēļas nogali pie dabas.

5. Vasara atgriežas

Kaut arī jūlija pēdējā nedēļa ir izcēlusies ar īpaši spēcīgu lietus un zemas temperatūras dozu, sinoptiķi un laika prognozes sola, ka tieši pēdējo jūlija nogali mēs pavadīsim siltā un saulainā laikā. Tiesa, pieredze rāda, ka sinoptiķi mēdz radikāli kļūdīties (piemēram, aizvadītajā nogalē, kad solītās teju apokaliptiskās vēsmas gāja secen), tāpēc drošības pēc kādu siltāku drānu un lietusmēteli gan iesakām nobēdzināt somā, blakus savam limonādes litram.

Ieejas biļetes ir pieejamas elektronisko biļešu tirdzniecības platformā ticketshop.lv.

Foto: Grupa Indygo. Foto (c) Gunita Kļava

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV