Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Cēsīs notiks etno-eko festivāls Sviests

Easyget.lv, 23.07.2013. 12:47

27. jūlijā izdevniecība „Lauska” laidīs klajā piekto etno-mūzikas izlasi „Sviests”, aicinot etno-eko festivālu Sviests Cēsu pils dārzā, informē izdevniecības pārstāve Daina Zalāne.

„Sviests” iznāk ik pārgadus, sniedzot pārskatu par latviešu etnomūzikas aktualitātēm. Izlase apvieno dažādas grupas, kuras radošajā darbībā gūst iedvesmu no tautas mūzikas, t.i. izmanto vai nu melodijas, vai tautas dziesmu vārdus, vai tradicionālus instrumentus. Šo mūzikas virzienu mēdz dēvēt arī par postfolkloru. Albumā „Sviests V” iekļauti 18 skaņdarbi, kurus izpilda gan jau labi zināmi mākslinieki un grupas kā Auļi, Skyforger, Laima Jansone, Vētras Saites un Nepieradinātā Folka Orķestris, gan neparasti projekti, kuros jaušama spāņu, krievu, azerbaidžāņu un daudzu citu tautu mūzikas ietekmes.

27. jūlijā „Lauska” aicina uz etno-eko festivālu Sviests Cēsu pils dārzā, kas norisināsies vienlaicīgi ar Cēsu pilsētas svētkiem. No plkst. 12.00 uz skatuves kāps „Sviesta” dalībnieki – Pērkonvīri, Tarkšķi, SulA, Vētras Saites un Miglas Asni. Vienlaicīgi pils dārzā darbosies dažādas mākslinieku un amatnieku grupas, kuras radoši apvieno tradicionālas amatprasmes ar mūsdienīgām un mākslinieciskām idejām, un aicinās visu vecumu apmeklētājus iesaistīties dažādās nodarbībās.

Festivāls noslēgsies plkst. 21.00 Cēsu pils estrādē, kur spēlēs folka grupa no Sanktpēterburgas Otava Yo.
Etno-eko festivālā Sviests apmeklētājiem arī būs iespēja pirmajiem iegādāties jauno albumu, kā arī iepriekšējās izlases un citus „Lauskas” izdevumus.

Ieeja etno-eko festivālā Sviests – bez maksas.

Festivāls tapis sadarbībā ar Cēsu kultūras un tūrisma centru un ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV