Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas mūzikas dienas Vācijā apmeklē 3000 interesentu

Easyget.lv, 23.07.2013. 18:07

Šlēsvigas-Holšteinas mūzikas festivāla ietvaros 20.-21.jūlijā Štokzēhofas (Stockseehof) muižā pie Štokzē (Stocksee) ezera notika "Latvijas mūzikas dienas", kuras apmeklēja ap 3000 skatītāju, informē Latvijas vēstniecība Vācijā.

Mūzikas dienu programmā bija iekļauti dažādi muzikāli priekšnesumi, sākot ar klasiku, beidzot ar džezu, un savu uzturēšanos Štokzēhofas muižā apmeklētāji varēja papildināt ar pastaigām un pikniku svaigā gaisā.

Latvijas stendā apmeklētāji varēja iepazīties ar Rīgas, 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas, programmu, kā arī iegūt vispārēju informāciju par tūrisma iespējām Latvijā.

Sestdien notika vairāki koncerti, kuros uzstājās flautiste Anete Toča, klarnetists Ints Dālderis un pianists Antons Ļahovskis no Latvijas, pūšamo instrumentu kvintets "Salaputia Brass" no Vācijas, čellu trio "Melo-M" no Latvijas, kā arī vācu grupa "Lisa Stick & Friends".

Svētdienas koncertos uzstājās kontrabasists Gunārs Upatnieks un pianiste Agnese Egliņa no Latvijas, dziedātāja Sarah Wegener (soprāns), klarnetists Ints Dālderis un pianists Götz Payer, kā arī vokālā grupa "Latvian Voices".

Šlēsvigas-Holšteinas mūzikas festivāls ir nozīmīgs ikgadējs klasiskās mūzikas notikums ar vairāk nekā 25 gadu ilgu vēsturi, kura partnervalstis šogad ir Latvija, Lietuva un Igaunija. Festivāla koncertos šā gada jūlijā un augustā varēs dzirdēt gan pasaules slavu jau ieguvušus Latvijas māksliniekus, gan jaunos talantus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV