Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Budrūs – „Canine Visions IX” (Freak Animal, 2013)

Jānis Jansons, 25.07.2013. 15:05

Projekta nosaukums, tulkojot no lietuviešu valodas, nozīmē modrs.
Budrūs – „Canine Visions IX” (Freak Animal, 2013)

Budrūs ir dark ambient/ drone projekts no Viļņas, dibināts 2008. gadā. „Canine Visions IX” ir otrais projekta albums, kas seko 2009. gadā izdotajam debijas albumam „Devyniems Rytams Auštant”. Projekta pamatā divi personāži ar palielu pieredzi eksperimentālās mūzikas radīšanā – apvienības Girnų Giesmės idejiskais līderis un dibinātājs un personāžs, kas piedalījies arī neo folk kopā Spanxti. Jokaini rituāli vai trokšņaina, netīra, mazliet kosmiska mūzika, kurā dominē cilvēcisks izmisums, vismaz vokālos noteikti, ir Budrūs iezīmes.

Nepārsteidz, ka albums nācis lēni, pamatīgi – iesākts 2009. gadā, slīpēts, uzlabots, tikai tagad tas ieraudzījis dienasgaismu „Freak Animal” izdevniecības gādīgajās rokās.

Auksts, nemierīgs ambient saplūst ar melanholisku drone, kas pārkaisīts ar tribal elementiem. Šī nav tikai sintētika, jo ierakstā piedalās arī ģitāras un saksofons.

Biedējošākais, reizē arī efektīvākais ir agresīvās vokālu partijas – sākumā tās uzgāžas un nomāc, bet, ievelkot elpu, tās jau turpina pulsēt kopā ar mūziku.

Brīdinājums - šī nav mūzika visiem, katram. Šis ir albums tiem, kas saprot vai klausās līdzvērtīgu tumsu ar troksni.

Ir vērts iedziļināties vārsmās, tās lieliski papildina kompozīciju ar ideju, pat ja liekas, ka tas ir kāds aptracis mācītājs vai sektants, kas paģēr pasaules galu nekavējoties. Albuma bukletā ir atrodami dziesmu teksti angļu valodā un bēdīgas suņu bildes.

Albums jāmeklē te: http://terror.lt/

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV