Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Koris “Sōla” noslēdz sezonu Itālijā ar divām zelta medaļām

Easyget.lv, 26.07.2013. 09:20

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris “Sōla” vakar vakarā ieguva divas zelta un divas sudraba medaļas, kā arī diriģenta specbalvu 52. starptautiskā koru konkursa Seghizzi 2013 Gorīcijā, Itālijā.

“14. sezona mums ir bijusi ļoti raiba un notikumiem bagāta, no kuriem būtiskākais bija nesenie Dziesmu svētku Koru kari, kad “Sōla” ieguva Lielo balvu. Uz konkursu Gorīcijā devāmies nedēļu pēc Dziesmu svētkiem, tādējādi turpinot intensīvi dziesmoto vasaru, kad īsā laika posmā apguvām apjomīgu repertuāru. Esmu lepns par savu kori, kurš ir izturējis saspringto grafiku, neierasti karsto klimatu un atzīstami startējis arī starptautiskā mērogā. Tagad mazliet atpūtīsimies, lai septembrī uzņemtu jaunus dziedāt gribētājus un gatavotos 15. sezonas jubilejas koncertam, kuram jau top septiņi latviešu komponistu jaundarbi,” tā kora “Sōla” mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons.

Pavisam konkursā piedalījās 20 kolektīvi no 19 valstīm. “Sōla” piedalījās konkursa četrās kategorijās: 19. gs. mūzika, 20. gs. mūzika, tautas mūzika un mūsdienu mūzika. Koris saņēma divas sudraba (19. gs. un jaundarba jeb mūsdienu mūzikas kategorijā) un divas zelta medaļas (otrās vietas 20. gs. un tautas mūzikas kategorijā).

Bez tam koris “Sōla” kopā ar četriem kolektīviem no Indonēzijas, Ungārijas, Norvēģijas un ASV tika izvirzīts uz Grand prix, kur uzvarēja Portlandes kamerkoris no ASV. Koris “Sōla” ierindojās trešajā vietā aiz Norvēģijas nacionālā jauniešu kora. Liels prieks par žūrijas specbalvu - jaunais talants, kuru piešķīra kora mākslinieciskajam vadītājam Kasparam Ādamsonam.

Koris priecīgi piekusis Latvijā atgriezīsies trešdien, kad sāksies mēnesi garš vasaras brīvlaiks, pēc kura “Sōla” atkal satiksies ikgadējā nometnē augusta beigās, lai gatavotos jaunās sezonas izaicinājumiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV