Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt festivālu Laba Daba. + Dambja ceļavārdi

Sandra Kaņepe, 30.07.2013. 10:33 | komentāri (1)

"Laba Daba ir kā liels pikniks ar draugiem," saka Dambis, kurš šīs nedēļas nogalē kopā ar grupu Inokentijs Mārpls kāps uz festivāla skatuves
Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt festivālu Laba Daba. + Dambja ceļavārdi

Caur pilsētu robežām skan sauciens. Aicinājums. Mežu un tīrumu aprises vilina iegulties vasaras siltajās rokās. Laba Daba.

Jau piekto gadu garu sildīs draudzīgais festivāls Laba Daba, kas norisināsies jau šīs nedēļas nogalē, no 2. līdz 4. augustam. Tikšanās vieta nav mainījusies – Latvijas Universitātes atpūtas komplekss „Ratnieki”, Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā.

1. Festivāls kā unikalitāte

Mājīgais pasākums gadu gaitā uzņēmis tūkstošiem cilvēku, no kuriem daļa sapņo par nākamā gada Labu Dabu, pirms vēl devušies prom no festivāla, tam izskanot.

„Laba Daba ir daudz intīmāks un draudzīgāks festivāls. Tas nav popsa un ir tendēts uz alternatīvo vidi. Laba Daba ir kā liels pikniks ar draugiem,” festivāla unikalitāti raksturo rokgrupas Inokentijs Mārpls vadītājs un pašmāju underground kustības pārstāvis Dambis. Kas šo festivālu rada un padara tik īpašu? „No sākuma ir vārds, ideja, cilvēku grupa. Var jau būt, ka festivāls pēc tam veidojas pats šajā vidē, bet ir konkrētais virziens, kas saistās arī ar Radio Naba.”

2. Mūzikas daudzveidība

Jau gadiem festivāla muzikālā programma spēj apmierināt pat visprasīgākā klausītāja ausis. Un ir iespēja, ka pilnīgi nejauši atradīsi sev ko tīkamu, par ko nebūtu iedomājies agrāk. Iespējams, ieraudzīsi sen neredzētus cilvēkus, kas, izrādās, rada brīnišķīgu mūziku kādā no grupām.

Šī gada programmā atrodama krāšņa ārzemju un pašmāju mākslinieku izlase: Barto (Krievija), Biome (Lielbritānija), Deine Lakaien acoustic (Vācija), The Toasters (ASV), Apziņas parazīti, Inokentijs Mārpls, Jumprava, koris Aura, Pienvedēja piedzīvojumi, Zig zag un citi mūziķi un dīdžeji kāps uz vairākām skatuvēm visa festivāla garumā.

Pilna mūziķu programma šeit.

3. Ārpusmūzikas aktivitātes

Festivāls ir parūpējies par daudzām interešu grupām, tādēļ katram ir iespēja paralēli mūzikai piedalīties dažādās aizraujošās aktivitātēs. Ikvienam būs iespēja izgatavot kādu mūzikas instrumentu, paklausīties jaunākos latviešu literatūras darbus, dejot, dzejot, līmēt, rīmēt, apgleznoties ar hennu, taisīt rotas, iet cauri cilvēku pūļiem uz virves, lēkt ar katapultu, pagatavot papīru, paskatīties bērniem multfilmas un daudz ko citu.

Pilna aktivitāšu programma šeit.

4. Mātes Dabas klēpis

Iegulties zālē un aizvērtām acīm klausīties mūziku, bez visas tehniskās – austiņu/atskaņotāju/reklāmu iejaukšanās. Un no rīta pamostoties, elpot pilnas plaušas svaiguma, prieka un draugu smaidu.

„Vasarā ārā spēlēt ir citādi nekā iekštelpās,” komentē Dambis. Skaņa traucas pār klausītāju galvām, ieskanas ābeļu zaros un atbalsojas virs ūdens. Nav saspiestās dārdoņas, kas aizklapē ausis.

Ja pēkšņi gribas noslēpties no pārējiem, ir jāpaiet tikai daži soļi.

Nevar aizmirst par vienu no festivālu apmeklētāju svarīgākajiem patvērumiem no miega vai lietus – teltīm. Iespēja uzbūvēt savu mājiņu ābeļdārzā ir katram, tādēļ telti jāiepako līdzi.

5. Mīluļiem draudzīgs festivāls

Ir pilnīgi iespējams, ka kādam no festivāla apmeklētājiem ir suns, kas mīl klausīties pankroku, vai putniņš, kas svilpo līdzi tautasdziesmām – kādēļ gan neiepriecināt arī savu draugu? Ja vien tas nav indīgais pitons vai kāds nedraudzīgs mošķis, festivāls pieņem savā pulkā arī mājdzīvniekus. Piebilde: mazākos suņukus var ņemt bez uzpurņiem, lielākajiem gan tos vajag.

Foto: Dambis kopā ar grupu Inokentijs Mārpls festivālā Positivus. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV