Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Viļānos notiks 13. Tautas muzikantu svētki

Easyget.lv, 31.07.2013. 12:24

3.augustā Lakstīgalu salā Viļānos Tautas muzikantu svētkos 13.gadu pēc kārtas satiksies tautas muzikanti–vecmeistari, kapelas, folkloras kopu muzicējošās grupas, dziedošās un muzicējošās ģimenes, individuālie muzikanti, bērnu un jauniešu kapelas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, informē Tautas muzikantu biedrības pārstāve Maija Upeniece.

Tradicionāli augusta pirmajā sestdienā Viļānos brīvdabas estrādē līdzās lakstīgalu dziesmām skan arī valši, polkas un fokstroti - senas un jaunas melodijas vecmeistaru un jaunās paaudzes muzikantu izpildījumā.

Tautas muzikantu svētki ir kļuvuši par nozīmīgāko pasākumu tieši tautas muzikantiem-vecmeistariem, kuri Viļānos ierodas no daudziem Latvijas novadiem – Kārsavas, Baltinavas, Ludzas, Viļānu, Aglonas, Rēzeknes, Daugavpils, Salacgrīvas, Ventspils u.c., katru gadu klāt piepulcējas arī viesmuzikanti no kaimiņzemēm – Lietuvas un Igaunijas.

Pa dienu no 12:00 līdz 13:00 Viļānos ikviens var piebiedroties un ieklausīties muzikantu-vecmeistaru atmiņās un muzicēšanas pieredzē, kopā muzicēt un apgūt vecmeistaru spēlēšanas nianses, bet vakarā plkst. 18:00 izbaudīt Tautas muzikantu svētku dižo koncertu. Kā ierasts, svētki izskanēs ar večerinku jeb zaļumballi.

Tautas muzikantu svētkus rīko Tautas muzikantu biedrība, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Viļānu novada pašvaldība u.c.

XII Tautas muzikantu svētku programma:

11:00-12:00 Svētku dalībnieku iebraukšana, reģistrācija
12:00-13:00 Muzikantu – vecmeistaru satikšanās Viļānos: dzīvesstāsti, atmiņas, muzicēšana kopā ar jaunākās paaudzes muzikantiem
13:30-16:00 Muzicēšana Viļānu novadā (vecmeistari un muzikantu grupas izbrauc muzicēt uz Viļānu novadu – Dekšārēm, Sokolkiem, Radopoli un Jaunviļāniem)
18:00 – 20:00 Svētku dižais koncerts Lakstīgalu salā
21:00 Večerinka, svētku dalībnieku kopmuzicēšana

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV