Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Izskanējis Introvertās mākslas festivāls Ad Lucem

Easyget.lv, 31.07.2013. 13:00

Ar sešiem koncertiem Rīgā, Gulbenē un Kuldīgā izskanējis 12. starptautiskais Introvertās mākslas festivāls Ad Lucem.
Izskanējis Introvertās mākslas festivāls Ad Lucem

Galerijas:

No 24. līdz 27. jūlijam festivāla koncertos klausītājiem bija iespēja baudīt izcilu Latvijas un ārvalstu mūziķu sniegumu – Latvijas Radio kora, ērģelnieces Diānas Jaunzemes, šī gada festivāla īpašo viesu – Rietumu un Austrumu mūzikas ansambļa „Sarband”, kā arī izcilā franču čellista Anrī Demarketa augsti profesionālo un dziļo introvertās mūzikas izpildījumu, kuri aicināja apstāties, meklēt un piedzīvot garīgumu mūzikā. Festivāla noslēgums pirmo reizi notika renovētajā Ziemeļblāzmas kultūras pilī, kurā ar lekcijām uzstājās arhitekts Kaspars Rikards un filozofs Valdis Svirskis, savukārt koncertā „Rāmi Rāmi” muzicēja grupas „Iļģi” dalībnieki Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels un Egons Kronbergs.

„Visas šī gada festivāla programmas bija neparasti spēcīgas un tik sablīvētā laika posmā veidoja ārkārtīgi koncentrētu enerģijas lādiņu. Gan ansambļa Sarband, gan Latvijas Radio kora un franču čellista Anrī Demarketa sniegums bija tik tuvs mākslinieciskai un vispārcilvēciskai pilnībai, ka tiešām varu teikt - festivāla gandrīz neiespējamā ideja tika īstenota! Tas dod milzīgu gandarījumu un spēku strādāt tālāk. Koncerti bija ļoti labi apmeklēti, un es ceru, ka arī klausītāji guva jaunas, pozitīvas emocijas un garīgu piepildījumu,” atskatoties uz notikušajiem festivāla pasākumiem, uzsver Introvertās mākslas festivāla Ad Lucem direktore Sandra Zandberga.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV