Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Foto: Aizvadīts festivāls Laba Daba 2013

Sandra Kaņepe, 04.08.2013. 23:57 | komentāri (1)

Izpakojot putekļainos guļammaisus un izkratot pēdējās instagram paliekas no telefona, līdzi izbirst arī saujiņa spilgtas atmiņas un sažuvušas smilgas.
Foto: Aizvadīts festivāls Laba Daba 2013

Galerijas:

Kilometrs no mašīnas līdz ieejai šķērsots tiek salīdzinoši ātri (arī uzņēmīgie vecāki, kas nenogurdināmi tipināja ar bērniem turp-atpakaļ noteikti ir pelnījuši sveicienus). Nepagurstošās satiksmes straumes, cilvēkiem klejojot turp-atpakaļ, no jauna dod iespēju saskrieties, sasmaidīties, sasveicināties un sasaukties ar draugiem, paziņām un festivālā jauniegūtajiem biedriem. Arī telšu pilsētiņa un mašīnu stāvvieta savedusi kopā jaunus kaimiņus un sen nesatiktus biedrus.

Katrs ir atradis sev ērtāko izklaides vietu, lai tā būtu ēnā zem kokiem, koka laivā, laivinieku zābakos vai zābaku noliktavā, tās visas šķiet tik piemērotas pasākumam, nemaz nerodas jautājums – ko šīs interesantās vietas dara vienkopus. Tā arī katra no aktivitātēm iekļaujas dabā un pulcē ap sevi sekotājus.

Lai arī kurā skatuvē, teltī, šķūnī ielūkotos, tajā noris kas interesants; cilvēku pūļi dzied, dejo, kustas un mutuļo kā mazā pasaulē. Iecerētais ir sasniegts! Katram ir kas savs kur piedalīties, ieklausīties, ieskatīties...

Vērojot apmeklētājus var redzēt arī lielu skaitu jaunās festivāla publikas, kas aug kopā ar pasākumu. Neizsīkstošs prieks par brīvo kopības sajūtu, ko var rast atbraucot kopā ar mazajiem ķipariem. Un kad gan vel iepazīstināt ar lielisku mūziku, ja ne bērnībā?

Neslāpēta sajūsma izskan pāri visam festivālam par vietējām grupām. Publika ir lieliski „pabarota”. Jaunās grupas spēj aizraut skatītājus un senākās tos pulcēt no malu malām. Un protams, arī ārzemju mākslinieki ir gaidīts prieks apmeklētājiem.

Panku mūzikas pārstāvji iekustina prasīgo apmeklētāju frizūras un sajūsmina ar seniem hītiem. „7 pieauguši vīrieši un Olga Rajecka” ikvienas esošās un bijušās sešpadsmitgadnieces sirdī aizskar romantisku stīgu. Koris „Aura” ar savu klātbūtni vien visai pļavai sniedz iedvesmu dziedāt gan latviski, gan angliski. Spriganās un ritmiskās perkusiju performances no dažādām pasaules malām nevienam neļauj nosēdēt un ierauj āfrikānisku deju rituālā, pēc kura ilgi nerimst jautrā kāju čaboņa zālē. Jaunus piekritējus pulcē „Barto” ritmiskās taktis. „Pienvedēja piedzīvojumi” slēpjoties no lietus draudiem, pārpilda romantisko šķūni ar spilgtām emocijām un zīmē smaidu „laimīgo un ārprātīgo” sejās. Lieliska sajūsma un nenoliedzami, nostaļģija, rodas klausoties „Jumpravas” dziesmas, kurām dzied līdzi teju katrs apmeklētājs. „Deine Lakaien” terminu „akustiskais koncerts” rāda jaunā gaismā – virtuozo klavieru un spēcīgā vokāla duetam apburot klausītājus kā vēsturiskās maģijas iespaidā.

Ceļojums dāsnajās festivāla rokās ir īss un zvaigžņu lietu skatoties, izskan pēdējās mūzikas taktis. Acis uz brīdi aizveras, lai atmostoties atgrieztos ikdienā ar vārdiem – nākamgad atkal uz „Laba Daba”!

Foto: 7 pieauguši vīrieši un Olga Rajecka. Foto (c) Roberts Vidzidskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV