Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Editors uzstāsies Rīgā

Easyget.lv, 05.08.2013. 10:05

1.oktobrī koncertzālē Palladium koncertēs Birmingemas grupa Editors. Biļetes uz koncertu iepriekšpārdošanā nopērkamas no trešdienas, 7.augusta
Editors uzstāsies Rīgā

Sava jaunākā albuma The Weight Of Your Love (iznāca 28.jūnijā) koncerttūres ietvaros vieni no nozīmīgākajiem britu alternatīvā roka/post panka/indīmūzikas pārstāvjiem viesosies arī Latvijā, 1.oktobrī uzstājoties koncertzālē Palladium informē aģentūras L Tips pārstāve Maija Tomkalne. Viņu programmā līdzās jaunākā albuma sacerējumiem - A Ton Of Love, Sugar, Honesty - būs ietverti nu jau par klasiskiem kļuvušie: Bullets, Munich, Blood, Smokers Outside the Hospital Doors, Papillon, An End Has a Start u.c.

Papildus kritiķu atzinībai un panākumiem albumu topos, grupai raksturīgas arī labi pārdotas koncerttūres un lieliska uzņemšana lielākajos pasaules festivālos: Glastonberijas un Rīdingas, Coachella un Lollapalooza, T in the Park, Lowlands un Pukkelpop, un virknē citu. Par mūziķu ietekmēm ir daudz spekulāciju, taču visbiežāk tiek uzskaitītas tādas grupas kā Joy Division, Interpol, The Chamelot un U2.

Grupas Editors pirmsākumi meklējami 2003.gadā, kad iepazinās tobrīd Stafordšīras Universitātē studējošie jaunieši: turpmāk vokālists, ģitārists un pianists Toms Smits (Tom Smith), ģitārists un taustiņinstrumentālists Kriss Urbanovičs (Chris Urbanowicz), basģitārists un taustiņinstrumentālists Rasels Līčs (Russell Leetch) un bundzinieks Eds Lejs (Ed Lay).

Pēc vairākām nosaukuma maiņām, tika nolemts palikt pie Editors, ar kuru 2005.gada 24.janvārī tiek izdota kompozīcija Bullets. Pateicoties lielai atsaucībai populārākajās radiostacijās, tā vienā mirklī kļūst par nedēļas singlu. Tā paša gada 25.jūlijā iznāk debijas albums The Back Room, kas bez Bullets ietvēra arī tādus hitus, kā Munich, Blood un All Sparks. Albums tika pārdots vairāk nekā pusmiljona tirāžā un saņēma arī augstu profesionāļu atzinību – Mercury balvas nomināciju.

2007.gadā iznākušais nākamais albums An End Has A Start sasniedza Nr. 1 Lielbritānijas topā un atnesa grupai vēl lielāku atzinību – Brit Award labākās britu grupas nomināciju. Līdzīgi tika uzņemts arī Editors trešais albums In This Light and on This Evening (2009), kas arīdzan tūlīt pat pēc izdošanas sasniedz britu albumu topa virsotni.

Savukārt ceļš līdz šī gada jūnijā iznākušajam jaunākajam albumam The Weight Of Your Love bija gana sarežģīts. Kamēr Toms Smits dažādiem medijiem stāsta par to, kāda ir topošā albuma koncepcija un virzība, Editors mājas lapā 2012.gada 16.aprīlī parādās paziņojums, ka sakarā ar domstarpībām par turpmāko muzikālo attīstību, ģitārists un taustiņinstrumentālists Kriss Urbanovičs pametis grupu. Daļai grupas fanu tas bija šokējošs trieciens, un sociālajos tīklos uzvirmoja diskusijas par Editors nākotni.

Pēc Krisa aiziešanas grupu papildina veseli divi jauni dalībnieki - ģitārists Džastins Lokijs (Justin Lockey) un taustiņinstrumentālists un ģitārists Eliots Viljamss (Elliott Williams).

Tagad jau piecatā top albums, kuru grupas līderis Toms Smits nodēvējis par visvienkāršāko: “Esmu labu laiku runājis, cik ļoti man patīk tādas grupas kā REM un Arcade Fire. Tas ir tas virziens, kurā raudzījāmies, kad tapa kompozīcijas jaunākajam albumam. Tās vienkārši nav tik sarežģītas, kā viss, ko radījām iepriekš. Jā, tas bija eksperiments, taču jebkuru jauno dziesmu var nospēlēt ar akustisko ģitāru. Es tiešām vairs nezinu, kas mūsdienās ir hits, bet šīs dziesmas izklausās tuvas un klasiskas”.

Biļešu iepriekšpārdošana no trešdienas, 7.augusta Biļešu serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Foto: Editors. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV