Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Koris Latvija ieskaņo Ērika Ešenvalda kormūzikas albumu

Easyget.lv, 05.08.2013. 14:00

8. augustā plkst. 20:00 Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” un diriģents Māris Sirmais aicina uz kādu īpašu notikumu – Ērika Ešenvalda kormūzikas albuma „At the foot of the sky” prezentācijas koncertu.
Koris Latvija ieskaņo Ērika Ešenvalda kormūzikas albumu

Koncerta norises vieta – Jaunciema osta (Jaunciema gatvē 135b, mājas lapā www.jaunciema-osta.lv pamācība, kā nokļūt ar sabiedrisko transportu vai personīgo auto).

Albumā iekļautas astoņas kompozīcijas „Northern lights”, „Seneca’s Zodiac”, „Vineta”, „Tāls Ceļš”, „Stars” u.c. darbi. Visus šos darbus vieno komponistam tuva tematika – zvaigznes, zvaigznāji, atmosfēras optiskie fenomeni (viltus saules, ziemeļblāzma). Daudzās kompozīcijās izmantoti pat divus tūkstošus gadu seni teksti un Eiropas tautu folkloras materiāli, informē kora pārstāve Ieva Vītiņa.

Māris Sirmais: „Darbs pie Ērika diska patiešām bija ļoti īpašs. Viņam kā komponistam piemīt spēja ar mūzikas skaņu palīdzību pieskarties dievišķajam un ārpasaulīgajam”.

Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”, sitaminstrumentālists Ernests Mediņš, komponists Ēriks Ešenvalds, diriģents – Māris Sirmais.

Biļetes uz koncertu pieejamas „Biļešu Paradīzes” kasēs un stundu pirms koncerta norises vietā.

Foto: Ēriks Ešenvalds. Foto (c) Aivars Krastiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV