Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvija Lietuvā – baltu kultūras festivālā Menuo Juodaragis

Easyget.lv, 06.08.2013. 15:13 | komentāri (1)

Festivāls Menuo Juodaragis šogad notiek jau 16 reizi, šī gada tematika – Latvija
Latvija Lietuvā – baltu kultūras festivālā Menuo Juodaragis

No 23. līdz 25. augustam Lietuvā netālu no Latvijas robežas, Zarasai pussalā, norisināsies sešpadsmitais neatkarīgais post folk un alternatīvās mūzikas festivāls „Menuo Juodaragis”.

Ar devīzi „Laiks brāļiem tikties” festivāls šogad pievērš pastiprinātu uzmanību baltu kultūrai. Arī Latvijas mūziķu īpatsvars festivālā šogad ir ievērojami lielāks nekā citus gadus. Latviju festivālā pārstāvēs Iļģi, Auļi, Grodi, Dzelzs vilks, Standart, Miglas Asni, Vilki, Skyforger, Green Novice, Ēnu kaleidoskops, Bēdu Vēstnesis un DJ Olivers, DJ Dambis.

No Lietuvas uz festivāla skatuves kāps Kūlgrinda, Sen Svaja, Marga Muzika, Donis, Spanxti, Pievos, Obtest un citi. Kā īpašie viesi festivālā muzicēs arī Changes (ASV), Folknery (Ukraina), Fire+Ice (Anglija), Rome (Luksemburga), Silent Streems Of Godless Elegy (Čehija), Otava Yo (Krievija).

Paralēli mūzikas aktivitātēm, darbosies arī amatnieku ciems, mākslas darbnīcas, kino un lekciju telts.

Amatnieku ciema programmā – kaujas rati un zirgu ekipējums, kara ratu divkaujas, ornamentu pīšana no salmiem un siena, gredzenu liešana stikla darbnīcā, māla darbnīca, festivāla tējas vārīšana, pasaku un dziesmu vakari bērniem, baltu bruņojums un rotas, kalves un kalēji, seno apģērbu kulturoloģija, vēsture, tehnoloģija, simboli, tradīcijas, baltu kara cīņas uc.

Kino un lekciju programmā – latviešu valodas apmācība, Dievišķā simbolika: latviešu un lietuviešu kultūras paralēles, neo folk mūzikas hronika, lietuviešu – latviešu etno horeogrāfijas paralēles. Kino programmā – arīdzan latviešu filmas.

Pludmalē – kuģniecība un kara lietas, Kuršu vikingi. Futbola turnīrs.

Festivāla programma latviešu valodā: http://www.mjr.lt/XVI/lv/programma

Festivāla mājaslapa: www.mjr.lt

Festivāla sejas - Alfrēds un Vladas:

Biļetes pieejamas arī Rīgā – mūzikas veikalā „Randoms” , uz festivālu tiek rīkots arī speciālais transports – vairāk informācijas: p3licanmosh@gmail.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV