Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Siguldā notiek pirmā Eiropas profesionālā kamerkora TENSO vasaras nometne

Easyget.lv, 07.08.2013. 13:03

No 1. līdz 11.augustam notiek pirmā Eiropas profesionālā kamerkora TENSO (The European networ for professional chamber choir) vasaras nometne, kas norisinās Siguldas Mākslu skolā „Baltais flīģelis”, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

TENSO ir unikāls un vēl nebijis projekts, kuru iniciējis Latvijas Radio koris un kurš ietverts Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmā.

Pēc sešu dienu nodarbībām nometnē jaunais koris publikai sniegs trīs koncertus: 8.augustā pl.19.00 Siguldas Evaņģēliski Luteriskajā baznīcā, 9.augustā pl.19.00 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā un 10.augustā pl.17.30 baznīcā Tallinā. Koncertu programmā, kuru veido un diriģēs Kaspars Putniņš, iekļauti tādu komponistu darbi kā T. Tomkins, J. S. Bahs, M. Regers, M. Ravēls, G. Ligeti, A. Perts, P. Dambis, Dž. Hārvijs, kā arī K. Pētersona jaundarba „Emotions of the day” pirmatskaņojums.

„Koris apvieno 24 jaunus un talantīgus dziedātājus no 12 Eiropas valstīm. Nometnē strādājam daudz un dalībniekos jūtamas alkas sasniegt skaistu rezultātu. Korī ir atklājušies divi fantastiski pianisti no Portugāles un Vācijas, mecosoprāns ar brīnišķīgu balsi, kas atklājās tieši Baltā flīģeļa mēģinājuma telpās, bez tam viens no koristiem ir diriģents ar lielu pieredzi, vadot kori un orķestri savā valstī,” par vasaras nometnē līdz šim piedzīvoto stāsta projekta iniciators un Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš.

Desmit dienas jaunajiem censoņiem ir iespēja gūt pieredzi ansambļa dziedāšanas mākslā, ko smalki izkopis Latvijas Radio koris savā augsti profesionālajā koncertēšanas pieredzē. Savukārt, TENSO pienesums ir plašais kontaktu loks Eiropas līmenī, kas ļaus veidot veiksmīgu starptautisku karjeru līdz šim Eiropā nebijuša profesionāla kora izaugsmē.

TENSO ir Eiropas profesionālo kamerkoru tīkls, kas tika izveidots 2003.gadā, lai attīstītu un popularizētu kora dziedāšanu, kā arī, lai sekmētu jauna, inovatīva repertuāra rašanos un meklētu jaunus ceļus tā izpildīšanai. Apvienojot izcilāko Eiropas kamerkoru spēkus savstarpējā sadarbībā TENSO cer kļūt par stabilu platformu informācijas apmaiņai Eiropas tīklā, lai nodrošinātu vokālās a cappella mūzikas attīstību un jaunu tendenču veidošanos nākotnē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV