Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Arturs Skutelis laiž klajā dziesmas “Laikmets un mūžība” video

Easyget.lv, 09.08.2013. 14:45

Hiphoperis Arturs Skutelis sadarbībā ar radošo apvienību “galjafilms” piedāvā videoklipu dziesmai no topošā albuma “Siltums”.
Arturs Skutelis laiž klajā dziesmas “Laikmets un mūžība” video

Dziesmas “Laikmets un mūžība” priekšplānā ir stāstījums par cīņu starp pretstatiem – aktuālo un paliekošo. Pirmais pants veidots no laikmeta skatpunkta, otrs – no mūžības. Dziesmas muzikālā pavadījuma autors ir Ansis Kolmanis, kurš pārstāv mūzikas kustību “Dirty Deal Audio”. Skaņdarbs ir ierakstīts Rīgā 2013. gada vasarā, studijās “Netīrās cilpas” un PKI.

“Gribēju parādīt sacensības, kurās dalībnieku vienīgais mērķis ir nezaudēt savu aktualitāti. Tā vietā, lai apvienotu spēkus kopīgam mērķim, sāncenši par kopīgu izvēlas vien vēlmi turpināt savstarpēju cīņu. Kaut kas līdzīgs mūsdienās ir redzams gandrīz katrā, diemžēl arī radošā jomā - tiekšanās pēc individuālas uzvaras tiek uzskatīta par svarīgāku nekā kopīgs labums un savstarpēja palīdzība,” par videoklipu saka dziesmas autors.

Videoklips ir tapis Rīgā, 2013. gada vasarā. Par tā izveidošanu ir atbildīga radošā apvienība “galjafilms”: Kārlis Kanders, Kristaps Kazaks un Emīls Kālis. “galjafilms” komanda iepriekš ir veidojusi videoklipus arī citiem latviešu mūziķiem: Ozolam, Lindai Leen, Edavārdiem u.c.

Arturs Skutelis ir latviešu mūziķis un tekstu autors, kurš devis neatsveramu ieguldījumu latviešu repa un hiphopa subkultūras attīstībā. Viņa pēdējais solo albums “Apziņas plūsma” tika izdots 2011. gadā un ieguva lielu klausītāju atzinību par novatorisku piegājienu teksta veidošanai un izpildījumam. Pēc divu gadu ilga, relatīvi klusāka posma, kura laikā sniegti vairāki lieli koncerti Rīgā un ņemta dalība pāris festivālos, šoruden mūziķis atgriezīsies ar jaunu studijas albumu “Siltums”, ko ir plānots izdot jau septembrī.

“Es apzinos, ka tas šobrīd nav pieprasīts, tomēr joprojām veidoju mūziku ar saturu. Jā, tā ir ļoti specifiska un uz tekstu balstīta mūzika; jā, tas nav populārs un izklaidei paredzēts izpildījums, bet mani tas nesatrauc. Es rakstu sev, jo man tas sagādā baudu. Mana mūzika var palīdzēt, piemēram, pamudinot domāt patstāvīgi, bet mācīt citus pareizi dzīvot nav mans pašmērķis,” piebilst skaņdarba autors.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV