Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt festivālu Sutas balss

Easyget.lv, 14.08.2013. 10:35

Nedēļas nogalē Alūksnes pusē notiks ikgadējs rokmūzikas cienītāju saiets Sutas balss
Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt festivālu Sutas balss

16. un 17. augustā "Sprīdīšos", 2.5 km no Alūksnes, notiks rokfestivāls Sutas balss 2013.

1. 11 gadu tradīcija

Pirmais festivāls Sutas balss "Sprīdīšos" izskanēja 2003. gadā. Gadu no gada divu dienu rokmūzikas festivāls pulcē gan tautā zināmus, gan jaunus mūziķus. Koncerti notiek uz divām līdz trīs skatuvēm, piedaloties grupām no Latvijas, kā arī no tuvākām un tālākām ārzemēm. Šobrīd Sutas balss ir uzskatāms par vienu no vecākajiem joprojām notiekošajiem rokmūzikas festivāliem Latvijā.

2. Lauku sētas atmosfēra

Nav šaubu, Sutas balss ir arī viens no demokrātiskākajiem mūzikas festivāliem valstī. Noskaņas ziņā tas pielīdzināms siena vai kartupeļu talkai – atkarībā no tā, cik siltus laikapstākļus sarūpējusi māte daba. Infrastruktūra, pašrocīgi sanaglotās skatuves, lauksaimniecības tehnikas parāde norāda uz festivāla organizatora Gintara Čerbikova saimnieciskumu ikdienā. Tomēr festivāls ir svētki, un svētkos ļauts atpūsties, meklējot akcentus bagātīgajā mūzikas programmā.

3. Panki un metālisti vienā katlā

Ik gadu festivāls piedāvā gana izmeklētu smagās mūzikas un pankmūzikas programmu. Šogad festivālā uzstāsies grupas Inokentijs Mārpls, Huskvarn, Asthma, Dark Crowd, Sutas Dampis, Pūķa gars, Kumosiņš, The Afternoon, DEF Trador, Once Upon, U-13, Kapakmens, Hellison Paradise, Motorium, Lagacy ID, The Black Tea, Pareidolia, Queen Light, Sandias, The Carnelian, Konservētie stringi, Suns skrien 1 + īpašie viesi.

4. Alternatīvas sporta spēles un ugunskuri

Arī šogad festivāla apmeklētājiem otrās dienas rīta pusē būs iespējams mēroties spēkiem tādās sporta disciplīnās kā pļavas futbols, dažādi metieni, volejbols, virves vilkšana, peldes Dūņiniekā u.c. sportiskās aktivitātēs. Sutas balss ir viens no retajiem mūzikas festivāliem Latvijā, kura teritorijā tieks kurināts ugunskurs.

5. 20% atlaide ātrajiem

Biļešu cena - iepriekšpārdošanā 7 Ls, pie ieejas - 10 Ls. Savukārt pasākuma dienā pirmajiem 50 apmeklētājiem biļetes būs iespējams nopirkt par 8 Ls. Neskaidrību gadījumā ikviens aicināts zvanīt Gintaram 26176197.

Festivāla Sutas balss 2013 mājaslapa http://sutasbalss.1w.lv/

Foto: Virves vilkšanas sacensības festivālā Sutas balss. Foto (c) Kristiāns Kažmers

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV