Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Koris „Latvija” un Māris Sirmais Liepājā atklāj 16. Starptautisko garīgās mūzikas festivālu

Easyget.lv, 15.08.2013. 10:58

17. augustā plkst. 19.00 Liepājas Sv. Jāzepa Romas katoļu katedrālē Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” atklās 16. Starptautisko garīgās mūzikas festivālu. Koncertā izskanēs Ērika Ešenvalda kormūzika un Arvo Perta „Te Deum”. Kopā ar kori uzstāsies arī kora un festivāla ilggadējs sadarbības partneris Liepājas Simfoniskais orķestris, pie diriģenta pults stāsies kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais, informē kora pārstāve Ieva Vītiņa.

Koncerta pirmajā daļā izskanēs komponista Ērika Ešenvalda kormūzika. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt skaņdarbus no šovasar tikko izdotā Ērika Ešenvalda kormūzikas kompaktdiska „At the foot of the sky”, kas ierakstīts sadarbībā ar Valsts Akadēmisko kori „Latvija” un Māri Sirmo. Pēc koncerta būs iespēja iegādāties kompaktdisku, kā arī saņemt autogrāfu no paša komponista, kurš būs koncerta īpašais viesis. 

Koncerta otrajā daļā skanēs šī laikmeta garīgās mūzikas etalona Arvo Perta „Te Deum”, kas sarakstīts tikai un vienīgi šim komponistam raksturīgā kompozīcijas manierē tintinnabuli - zvaniņu stils. Šo skaņdarbu koris „Latvija” izpildījis vairākkārt un šogad to novembrī atskaņos arī Maskavā Pētera Čaikovska koncertzālē. Liepājā klavieru solo izpildīs daudzsološā pianiste Elīna Bērtiņa.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Plašāka informācija par Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla koncertiem pieejama www.koris.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV