Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Pie Brīvības pieminekļa opermūzikas koncerts „No Kurzemes hercoga līdz Vāgneram”

Easyget.lv, 16.08.2013. 09:04

Rīgas svētku pirmajā dienā, 16. augustā, plkst. 21.00 pie Brīvības pieminekļa notiks opermūzikas koncerts, kurā uzstāsies Latvijā un pasaulē pazīstami mākslinieki – solisti Liene Kinča, Evija Martinsone, Egils Siliņš, Rīgas kamerkoris Ave Sol, Latvijas Nacionālās operas koris un Svētku orķestris. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents – Andris Veismanis.

Programmā iekļauti ar Latvijas teātra vēstures lappusēm saistītu pasaulslavenu un mazāk pazīstamu komponistu spilgtākie skaņdarbi. Programmas kodols – mūzika, kas savulaik skanējusi Kurzemes hercoga galmā, tāpat tiks pāršķirtas Riharda Vāgnera opermūzikas lappuses. Krāšņa scenogrāfija, gaismu un mūzikas saspēle – īsts baudījums ikvienam klausītājam. Un svētki var sākties!

Koncerta programmā iekļautās mūzikas autoru vidū būs diemžēl reti atskaņoti, bet ar Kurzemes hercoga kulturāli augstvērtīgo galma dzīvi saistīti kungi – Feihtners un Hillers, kuru skatuves darbu izrādīšana savulaik rotāja hercoga un viņa ģimenes svētkus. Mocarta, Vēbera un Kreicera operu fragmenti ir atgādinājums par to, ka jau kopš 18. gadsimta beigām daudzi Eiropā slaveni skatuves opusi drīz pēc to pirmatskaņojumiem metropolēs nokļuva arī uz Rīgas Vācu teātra skatuves, tātad rīdzinieki sava kultūras apvāršņa paplašināšanas jomā gāja soli solī ar citu Eiropas pilsētu mākslas baudītājiem. Visu beidzot – Vāgners, operamūzikas milzis, kurš karjeras sākumā Rīgu pagodināja kā vēl praktiski nepazīstams kapelmeistars, prasmīgi slīpējot mūsu toreizējā opernama kora un orķestra meistarību.

Koncertu vadīs Dita Lūriņa – Egliena un Orests Silabriedis.

Brīvdabas koncerts ir bez maksas.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv.

Svētku dienās 17. un 18. augustā pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV