Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgu pieskandinās Intars Busulis un pašmāju ielu muzikanti

Easyget.lv, 16.08.2013. 16:16

Sestdien, 17. augustā, Rīgas svētku ietvaros vecpilsētas sirdī norisināsies “Ielu mūzikas diena”, kuras ietvaros muzikanti no dažādām Latvijas pilsētām visas dienas garumā priecēs svētku viesus un apmeklētājus.

Trešo gadu pēc kārtas Rīgas pilsētas svētku ietvaros norisināsies “Ielu mūzikas diena”, pulcējot dalībniekus un apmeklētājus pasākuma norises vietās – Tirgoņu, Audēju, Torņu, Kaļķu un Vaļņu ielās, kā arī Bastejkalnā, Berga bazārā un Kalnciema kvartālā. Pasākums sāksies divos pēcpusdienā un norisināsies līdz deviņiem vakarā. Svētku patrona lomā iejutīsies dziedātājs Intars Busulis, kurš kopā ar vienu no radošākajiem Latvijas pūšaminstrumentālistiem Vairi Nartišu sniegs muzikālās performances Bastejkalnā (15:30 – 16:00) un Audēju ielā (18:00 - 18:30).

““Ielu mūzikas diena” ir brīdis atelpai, kad visi noliekam malā savus ikdienas darbus un, vienojoties kopīgā melodijas mīlestībā, dodamies uz pilsētu, lai smeltos mutuļojošu un pozitīvu emociju virpuli neatkarīgi no tā, vai paši iejūtamies muzikantu vai klausītāju lomā. Ar entuziasmu raugāmies arī nākotnē un ceram, ka “Ielu mūzikas diena” kļūs par ikgadēju tradīciju, kurā piedalīties vēlēsies ne vien Rīga, bet arī pārējās Latvijas pilsētas, līdzīgi kā tas ir mūsu kaimiņvalstī Lietuvā,” stāsta “Ielu mūzikas dienas” producente Linda Krūkle.

Tāpat “Ielu mūzikas dienas” komanda piedalīsies arī Rīgas svētku ietvaros notiekošajā Kanāla regatē, kurā norisināsies atraktīva cīņa par tituliem “Ātrākais Kanālbraucējs”, “Elegantākā Ekipāža”, “Skumjais Ūdensmalējs” un “Preses Pīle”. No dalībnieku vidus pasākumu sacensībās pārstāvēs grupa “Inthemes”. Bet Bastejkalnā visas dienas garumā atradīsies speciāla Radio SWH telts, translējot tiešraidi no svētku vietas.

Iepazīties ar pilnu svētku programmu un sekot līdzi svaigākajām aktualitātēm un jaunumiem iespējams arī “Ielu mūzikas dienas” mājas lapā www.ielumuzika.lv/karte un sociālo tīklu Facebook (www.facebook.com/ielumuzika), Draugiem.lv (www.draugiem.lv/ielumuzika/) un Twitter (www.twitter.com/ielumuzika) lapās. Tāpat joprojām notiek arī aktīva dalībnieku reģistrēšanās - kļūt par vienu no “Ielu mūzikas dienas” mūziķiem iespējams piesakoties mājas lapā www.ielumuzika.lv/piesakies un 17. augustā uz vietas, reģistrējoties dalībai Bastejkalna teltī (sākot no 12:00). Pasākums top sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldes, “Zaķumuižas ūdens”, “Ādažu čipsu” un “Coffee Inn” atbalstu.

Kā ziņots, šogad Rīgas svētki norisināsies no 16. līdz 18. augustam, piedāvājot plašu aktivitāšu programmu gan mākslas, teātra, mūzikas un dejas izrāžu mīļotājiem, gan tiem, kam tuvāki sporta pasākumi un dažādas atrakcijas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV