Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Elizabete izdod tautasdziesmu „Āvu, āvu baltas kājas”

Easyget.lv, 16.08.2013. 09:58

Dziedātāja Elizabete Zagorska uzsākusi latviešu tautasdziesmu sēriju, apdziedot latviešu tautas folklorā vienmēr aktuālo “vainadziņa” tēmu un aicinot latviešus “piestrādāt” pie demogrāfijas uzlabošanas valstī. Izdota otrā tautasdziesma “Āvu, āvu baltas kājas” neierastā, pārsteidzošā skanējumā, informē Elizabetes menedžments.

Elizabete atklāj: “Man patīk strādāt ar tautas mantojumu - latviešu tautasdziesmām un darbu šajā virzienā noteikti turpināšu. Īpaši patīk aizskart tautasdziesmām bieži minēto “vainadziņa” tēmu un šo sabiedrībā jūtīgo demogrāfijas tematu, jo par to ir jārunā! Esam pieraduši dzirdēt tautasdziesmas liriskā un maigā skanējumā. Dziesmas “Āvu, āvu baltas kājas” aranžija, iedziedātais gala rezultāts roķīgā manierē mani pašu pārsteidz, tādēļ domāju, ka tas pārsteigs arī klausītājus. Jaunatne varēs iepazīt, savukārt vecākā paaudze, iespējams, no jauna iemīlēt šo Latvijā tik ļoti pazīstamo tautasdziesmu jaunās, pavisam nedzirdētās skaņās.”

Dziesmu “Āvu, āvu baltas kājas” aranžējis tautā zināmais mūziķis Atis Auzāns, savukārt ģitāras partiju iespēlējis Ēriks Upenieks.

Pirmā Elizabetes ieskaņotā tautas dziesma “Līgodama upe nesa”, kas pazīstama arī kā kāzu rituāla – mičošanas dziesma, jau paspējusi iekarot klausītāju sirdis.

Vairāk par Elizabeti un viņas radošo darbību: https://www.facebook.com/zagorskaelizabete.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV