Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Sinfonietta Rīga festivālā Vācijā atskaņo Vaska mūziku

Easyget.lv, 17.08.2013. 16:15

Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga no 16. līdz 18. augustam viesojas Vācijā, lai piedalītos nozīmīgajā Šlēsvigas – Holšteinas mūzikas festivālā.
Sinfonietta Rīga festivālā Vācijā atskaņo Vaska mūziku

Festivāla visiem tiks dāvāts augstvērtīgs Latvijas un Baltijas komponistu mūzikas baudījums. Koncertos skanēs vairāki Pētera Vaska skaņdarbi, tostarp viens no tiem festivāla direktora Rolfa Beka (Rolf Beck) vadībā, informē orķestra pārstāve Baiba Freimane.

Tūres uz Šlēsvigu – Holšteinu ietvaros Sinfonietta Rīga turpina veiksmīgo sadarbību ar vijolnieci Vinetu Sareiku. 16. augustā Šlēsvigas katedrālē skanēs vairāku 20.gadsimta Baltijas valstu komponistu darbi: Ērika Ešenvalda „Laika robežas”, lietuviešu komponistes Justes Janulītes Elongation of Nights, koncertu noslēgs Pētera Vaska fantāzija Vox Amoris.

Otrs koncerts ar Sinfonietta Rīga dalību festivāla ietvaros notiks Lībekas Doma baznīcā 18. augusta vakarā. Šoreiz kopā ar Šlēsvigas –Holšteinas Festivāla kori tiks izpildīti divi no atpazītākajiem Pētera Vaska skaņdarbiem korim un orķestrim – meditatīvā lūgšana Pater Noster un viena no iespaidīgākajām Dona nobis pacem variācijām.

Komponists Pēteris Vasks atzīmē: „Šajos skaņdarbos ir muzikālais ziņojums tiem, kam sirds atvērta... Ceru, ka mūzika sirdis sasniegs arī šeit, Vācijā. Esmu priecīgs, ka latviešu mūzika skan arī citur pasaulē, kur tā vienmēr tiek labi uzņemta un saprasta”. Komponists Pēteris Vasks uz festivālu devies kopā ar orķestri.

Šlēsvigas - Holšteinas mūzikas festivāls ir nozīmīgs klasiskās mūzikas notikums ar vairāk nekā divu dekāžu ilgu vēsturi. Kopš tā izveidošanas 1986. gadā festivāls ieņem prominentu lomu Vācijas un Eiropas klasiskās mūzikas ainavā. Līdz ar 2006. gadu festivāla organizatori ik gadu tematiski pievēršas kādai konkrētai valstij un tās mūzikai. Šogad Šlēsvigas – Holšteinas festivāla uzmanības centrā ir Baltijas valstis, tādēļ festivāla direktors Rolfs Beks un viņa kolēģi aicina klausītājus atklāt šī reģiona muzikālo krāsainību un kvalitāti. Baltijas valstu koncertu sērija aizsākās 6. jūlijā un turpināsies līdz 25. augustam.

Augusts kamerorķestrim Sinfonietta Rīga ir izvērsies par ražīgu un izbraukumiem bagātu posmu: laikā no 8. līdz 11. augustam orķestris ciemojās Somijas pilsētiņā Luosto, kur festivālā LusostoClassic sniedza četrus koncertus, tostarp vienu sadarbībā ar vijolnieci Vinetu Sareiku, atskaņojot pasaulslaveno Antonio Vivaldi vijolkoncertu ciklu „Četri gadalaiki” un citus klasiskās mūzikas meistardarbus.

Klausītāji tiek aicināti uz jaunās sezonas atklāšanas koncertu 2013. gada 20. septembrī Lielajā ģildē. Jaunā sezona pārsteigs ar dažādiem muzikāliem notikumiem visa gada garumā. Šīs sezonas mērķis ir vēl vairāk pietuvināties klausītājiem, apzinot un nostiprinot saites ar ilggadīgajiem Sinfonietta Rīga izpildītās mūzikas mīļotājiem un domājot par tiem, kuri vēl ir ceļā uz kamerorķestra skanējuma iepazīšanu.

Šlēsvigas – Holšteinas mūzikas festivāla programma: http://www.shmf.de/

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV