Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Garīgās mūzikas festivālā dokumentālā filma par Bendžaminu Britenu

Easyget.lv, 20.08.2013. 12:15

Zirgu ielas koncertzālē 23. augustā plkst. 19:00 tiks demonstrēta dokumentālā filma “A Time There Was”, kas vēsta par britu ģēnija - komponista un diriģenta Bendžamina Britena dzīvi, informē Valsts Akadēmiskā kora „Latvija”pārstāve Ieva Vītiņa.

Filmas režisors ir Tonijs Palmers. Filmā izmantoti fragmenti no tādām pasaulslavenām Britena operām kā “Pīters Graims” un “Nāve Venēcijā”, arhīvu materiāli, kuros Britens redzams darba procesā, intervijas ar Leonardu Bernsteinu un Svjatoslavu Rihteru.

Pasaulē šogad tiek atzīmēta Bendžamina Britena simtgade, un Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” 24. augustā Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla ietvaros britu diriģenta Stīvena Leitona vadībā atskaņos B. Britena “Himnu Sv. Cecīlijai” .

Filma tiks demonstrēta angļu valodā, bez subtitriem.

Zirgu ielas koncertzāle atrodas Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” mēģinājumu telpās Kaļķu ielā 11a (ieeja no Zirgu ielas)

Ieeja bez maksas. Lūgums iepriekš pieteikt kinoseansa apmeklējumu, rakstot uz info@koris.lv vai zvanot 67223839.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV