Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Draudzīgajā festivālā Goran Gora prezentēs dziesmas latviešu valodā

Easyget.lv, 20.08.2013. 12:54

24. augustā Draudzīgā festivāla ietvaros plašākai sabiedrībai būs iespēja dzirdēt Goran Gora jaunās dziesmas latviešu valodā, kas tapušas sadarbībā ar dzejnieku Knutu Skujenieku. Iecerēts, ka dziesmas tiks iekļautas mākslinieka nākamajā albumā.
Draudzīgajā festivālā Goran Gora prezentēs dziesmas latviešu valodā

Draudzīgs festivāls, kas notiks 24.augustā Mežaparka Zaļajā teātrī, plānots kā svētki pēc labi padarītiem darbiem. Projekta doma ir radīt no atkarību izraisošām vielām brīvus svētkus, kuros visi ir dalībnieki - gan organizatori, gan mūziķi, gan meistarklašu vadītāji, gan apmeklētāji un atbalstītāji. Turklāt visi piedalās brīvprātīgi - vieni dalās ar savu talantu un laiku, citi ar lietām vai zināšanām. Arī apmeklētāji dod savu ieguldījumu: nopelnot biļeti ar savu labo darbu. Tā mēs kopā radām svētkus, kuros visi esam līdzīgi, visi esam devēji, kur zūd robeža mākslinieks-skatītājs, devējs-ņēmējs, mēs-jūs, lai svētki kļūtu personīgāki.

Šogad Draudzīgs festivāls norisināsies pirmo reizi, un tajā, ziedojot savu laiku un talantu, uzstāsies vairāki Latvijā pazīstami mūziķi, un viens no viņiem būs arī dažāda vecuma klausītāju iemīļotais Goran Gora, kurš līdz šim veidojis savu daiļradi angļu valodā. „Šobrīd atrodos pusceļā līdz sava pirmā studijas albuma latviešu valodā ierakstam. Koncertā ceru uz klausītāju atbalstu, jo man pašam šis albums ir ļoti svarīgs. Gan tāpēc, ka tas ir mans pirmais albums latviski, gan tāpēc, ka visu dziesmu vārdu autors ir izcilais dzejnieks Knuts Skujenieks, kas nozīmē papildu atbildību, kā arī liek jaunās dziesmas nospēlēt tā, lai tās klausītājiem iepatiktos ar pirmo reizi,” stāsta Goran Gora.

Jau pulksten 16 tiks atvērtas aizraujošas meistarklases un radošās darbnīcas. Nils Īle mācīs bungot; būs mūzikas nodarbība kopā ar Mārtiņa Freimaņa fondu un Vītolu ģimeni; varēs apgūt dažādus deju stilus (indiešu, kapoeiru, salsu), vērot ielu vingrotāju uzstāšanos, pārbaudīt balansēšanas spējas Gandra līdzsvara meistarklasē.

Koncerts sāksies pulksten 19, un tajā uzstāsies Goran Gora, Kārlis Būmeisters, Evija Smagare, Kārlis Kazāks, Antra Stafecka, Mārtiņš Ruskis, Marta Ritova, grupa Dārdi un citi. Pasākumu vadīs Anna Rozīte un Jānis Verza.

Draudzīgā festivāla biļetes jau saņēmuši daudzi brīvprātīgā darba veicēji. Taču nekas vēl nav nokavēts: tu vēl vari pagūt izdarīt kādu labu darbu un atsūtīt mums radošu apliecinājumu fotoattēla veidā! (noteikumus skat. www.draudzigs.lv), Esi pamanījis, ka kaimiņam ir grūti uzkāpt uz trešo stāvu? Draugiem vai radiem vajadzīgs bērnu pieskatītājs? Vajadzētu izslaucīt kāpņu telpu? Pagalmā salūzušas šūpoles? Vecam un vientuļam cilvēkam nepieciešams sarunu biedrs, bet kādai ģimenei noderētu tava vecā, labā mugursoma? Palīdzi! Un, ja nekas labāks nenāk prātā, aiznes savas vēl derīgās, bet pašam nevajadzīgās mantas uz Otro elpu! Arī festivāla dienā ieejas biļeti varēs iegūt turpat uz vietas, ziedojot vai veicot nelielu draudzības uzdevumu.

Darīt labus darbus ir viegli. Un tie nepaliek nepamanīti un nenovērtēti. Mārtiņš Freimanis darīja labu – atbalstīja jaunos mūziķus, darbojās dzīvnieku aizsardzības jomā, kā arī atbalstīja bāreņus un bez vecāku gādības palikušus jauniešus, veicinot viņu attīstību un izglītošanu. Viņa iesākto turpina Mārtiņa Freimaņa fonds (MFF). Arī MFF būs Draudzīgajā festivālā un turpinās labos darbus Mārtiņa Freimaņa vārdā.

Plašāka informācija par festivālu: www.draudzigs.lv

Projektu finansiāli atbalsta programma “Jaunatne darbībā”, Rīgas domes Labklājības departaments, Amserv.

Foto: Goran Gora. Foto © Nils Vilnis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV