Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Senās mūzikas ansamblis Capella Sanctae Crucis atskaņos iepriekš nezināmu portugāļu klostera mūziku

Easyget.lv, 21.08.2013. 11:07

23. augustā plkst 19.00 Mazajā ģildē Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla ietvaros Rīgā koncertēs senās mūzikas ansamblis Capella Sanctae Crucis.

Turpinot pagājušajā gadā aizsākto veiksmīgo sadarbību ar Francijas Ambronē festivālu, kas ik gadu iepazīstina ar vairākām jaunām senās mūzikas apvienībām, šonedēļ Rīgā viesojas senās mūzikas ansamblis Capella Sanctae Crucis, kurš savu nosaukumu ieguvis, pateicoties kādam portugāļu klosterim, kura sienas glabā patiesi lielas muzikālas relikvijas un kuru izpēti šis senās mūzikas ansamblis dēvē par savu uzdevumu.

Capella Sanctae Crucis radies 2012. gadā, taču savas neilgās pastavēšanas laikā jau piedalījies daudzos projektos Eiropā.

Koncertā dzirdēsiet 17. gadsimta instumentālo mūziku, kura pat portugāļu vidū lielākoties nav zināma, taču kritiķu un mūzikas mīļotāju vidū guvusi lielu ievērību. Nošu raksts daudziem darbiem no jauna savu dienas gaismu ir ieraudzījis pēc vairāku gadsimtu aizmirstības.

Capella Sanctae Crucis ar jauno koncertprogrammu tālāk dosies koncertceļojumā pa citām Eiropas valstīm, taču 23. augustā plkst 19.00 Mazajā ģildē Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivāla ietvaros programmu atskaņos pirmoreiz. Ieeja koncertā bez maksas.

Vairāk info www.earlymusic.lv; www.ambronay.org

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV