Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Oranžās brīvdienas piedāvā koncertfilmu

Easyget.lv, 22.08.2013. 09:26 | komentāri (1)

Latviešu turbofolka ansamblis Oranžās brīvdienas (OB) piektdien, 23. augustā Esplenādē Rīgā prezentēs koncertfilmu „Pa kājām”.  
Oranžās brīvdienas piedāvā koncertfilmu

Koncertfilmu veidojuši neatkarīgās video studijas Komūna 7 videomākslinieki Rihards Gēcis un Māris Mīlgrāvis. Filma abiem ir pirmais šāda veida projekts, taču zināma pieredze video lauciņā dažādos citos žanros ir uzkrāta. Ar OB mūziķiem sadarbība aizsākta, veidojot videoinstalācijas Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijai. Tūlīt pēc tam arī dzimusi ideja par kopīgas filmas uzņemšanu, kur par pamatu ņemts OB 13 gadu jubilejas pasākums „Pa kājām” (Rīga – Liepāja – Rīga). „Tā nav kārtējā filma, kas aprobežojas tikai ar grupas koncertu, bet gan vairāk dokumentāls vērojums un liecība par šī brīža Latvijas pagrīdes mūzikas skatuvi caur OB redzespunktu. Tas ir pats koncerts, ceļš līdz koncertam, tas, kā cilvēki šodien atpūšas un nedaudz arī daži inscinējumi,” stāsta viens no filmas autoriem R.Gēcis.

Arī paši OB mūziķi ir gandarīti, ka izdevies īstenot ko tādu. „Paši esam veidojuši salīdzinoši daudz video par sevi. Noteikti būs interesanti redzēt, kā tas viss izskatās no pavisam citu un ar grupu nesaistītu cilvēku skatapunkta. Filmu redzējuši vēl neesam un ar nepacietību gaidām pirmizrādi. Atstājām visu autoru ziņā un tapšanas procesā, neskaitot galvenās idejas apjausmu, neesam jaukušies,” saka OB līderis Ints Ķergalvis.

Filmas prezentācija kultūras vasarnīcā Esplenāde 2014 piektdien plkst. 22.00, uzreiz pēc OB koncerta, kas sāksies ap 21.00. Turklāt vienlaicīgi filma būšot skatāma uz vairākiem Esplenādes 2014 lielajiem ekrāniem.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV